webinfo

A+ A A-

Opštinski čelnici posetili vrtiće povodom Dečije nedelje

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Kolibri.jpgU četvrtak, 10.oktobra, predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, posetio je vrtić „Kolibri“ u Novom Bečeju, a njegovi pomoćnici, kao i predsednik skupštine opštine, Milovan Baštovanov, ostale vrtiće na teritoriji opštine Novi Bečej.

Na ovaj način je nastavljena višegodišnja praksa da čelni ljudi opštine podele slatkiše  i sokove deci, druže se sa njima, ali se i iz prve ruke upoznaju sa stanjem u predškolskoj ustanovi „Pava Sudarski“ kojoj i pripadaju svi vrtići.

Dragan Miloradović, direktor PU „Pava Sudarski“, istakao je da je ovo lep gest i podsetio da je bitno da lokalna samouprava pokazuje brigu ka najmlađima tim pre što je ovo godina jubileja budući da se obeležava trideset godina od donošenja Konvencije o pravima deteta. „Isto tako, treba da skrenemo pažnju i na to da deca imaju i neke svoje obaveze. Obično govorimo o pravima deteta, ali deca imaju i obaveze koje uče ovde u vrtiću uz podršku roditelja, porodice, a kasnije i škole“, rekao je Miloradović. On je dodao i da su uložena znatna sredstva u opremanje vrtića i istakao činjenicu da u osam objekata širom opštine Novi Bečej ova ustanova vodi računa o skoro 550 dece, a iskoristio je priliku i da najavi neke novine u radu: „Mi od 2022. godine počinjemo i sa novim planovima rada tako da nas očekuje jedan kontinuiran rad, pripreme, opremanje i sve ostalo slično kako je bilo do sada, ali bolje i više“.

Saša Maksimović objasnio je da je ranije bila praksa da deca posete opštinu, ali od 2016. godine praktikuje se da predsednik i njegovi saradnici obiđu vrtiće kako bi se stiglo da svih zabavišta. „Ovo je jedna od retko lepih stvari kada zaista uživate što ste na nekoj funkciji. Kad vidite ta dečija lica nasmejana, kad imate priliku da vidite ovako uređeno zabavište kao što je vranjevačko, ne može, a da vam ne ulepša dan“, rekao je Maksimović.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković