webinfo

A+ A A-

I Novo Miloševo obeležilo Dečiju nedelju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_NMmaskenbal.jpgOvogodišnja Dečija nedelja polako ulazi u svoju završnicu, a aktivnosti se sprovode na teritoriji cele opštine.

Ni Novo Miloševo nije izuzetak, pa je, tako, u petak, 11. oktobra, poslednjeg radnog dana Dečije nedelje organizovan maskenbal, defile kroz centar mesta i druženje sa klovnom za decu iz dva vrtića u Novom Miloševu. Bilo je tu vila i vitezova, šumskih životinja i superheroja, svega što deca vole i u čemu se prepoznaju, a kako je istakla Katarina Rajtarov, vaspitačica u vrtiću „Pinokio“ u Novom Miloševu, kostimi su plod zajedničkog rada dece i roditelja. „Deca imaju, zaista, kreativne kostime. Izrađivali su ih zajedno sa roditeljima s tim što smo mi u ponedeljak imali šeširijadu na kojoj su roditelji pravili šešire i imali smo šarene kišobrane koje deca nose. Šeširi su bili u vezi sa odećom koju danas nose“, rekla je Rajtarov dodavši i da su deca tokom nedelje imala raznovrsne radionice i druženja, a da je današnji maskenbal samo kruna ove nedelje.

Sa druge strane, Jelena Nedin, vaspitačica u vrtiću „Jovanka Dobrosavljev Mica“, rekla je da su deca tog vrtića imala temu za maskenbal: „Mi smo imali tematski maskenbal. Tema nam je bila: „Obuci nešto iz ormana“. Roditelji su usmeravali decu, deca su imala sjajne ideje, a oni su bili tu da pripomognu da bi se uklopili u tu temu“.

Ovogodišnja Dečija nedelje obeležava se u svetlu tridesetogodišnjice donošenja Konvencije o pravima deteta, a pod sloganom „Da pravo svako dete uživa lako“.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković