webinfo

A+ A A-

Dom zdravlja dobio nove računare

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_MZdonacija.jpgU sredu, 16. oktobra, zvanično su uručeni novi računari i oprema koje je Dom zdravlja opštine Novi Bečej dobio zahvaljujući Mesnoj zajednici Novi Bečej.

 

Kako je istakao Milenko Garčev, predsednik saveta Mesne zajednice Novi Bečej, u pitanju su sredstva u iznosu od oko 500.000 dinara koja su upotrebljena za nabavku opreme u dogovoru sa direktorom Doma zdravlja, Žarkom Đorđevićem. „Kupljeno je dva računara, tri monitora, tri štampača, dve klime, aspirator, jedan uređaj za zubarsku ambulantu, kao i server koji je, koliko sam čuo od stručne službe ovde u Domu zdravlja, od velikog značaja. Faktički, serveri ovde funkcionišu sedam godina bez prestanka. To im je jako bitno i mi smo se potrudili da to uradimo, pripremimo i da bude onako kako treba“, rekao je Garčev ovom prilikom.

Direktor Doma zdravlja, dr Žarko Đorđević, istakao je da je svaki vid pomoći dragocen, a naročito u situaciji u kakvoj je novobečejski Dom zdravlja koji se nosi sa problemom ogromnog duga. On je dodao i da je Mesna zajednica Novi Bečej pomogla Dom zdravlja i prošle godine i naglasio da je veoma zahvalan što se i ovog puta našlo prostora da se pomogne Domu zdravlja. “Dobili smo kvalitetnu, novu opremu, a naglasio bih da je taj server tj ta dva servera koji već sedam godina radi, u stvari, srce zdravstvenih kartona, pregleda i tako dalje. Prošle nedelje, iznenada, jedan je prestao da radi. Tako da nam je ovo sada, stvarno, jako dobro došlo“, kazao je Đorđević. On je, ovom prilikom, podsetio i na to da je Dom zdravlja nedavno dobio sanitetsko vozilo za potrebe prevoza pacijenata na dijalizu. Đorđević se zahvalio i Mesnoj zajednici i lokalnoj samoupravi na podršci i rekao da se nada da će problem duga Doma zdravlja uskoro biti rešen.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković