webinfo

A+ A A-

Raznovrstan program za najmlađe na Danima Laze Telečkog

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_RadionicaKumaneNBoktobar.jpgPored bogatog programa za odrasle, na ovogodišnjim „Danima Laze Telečkog“ organizovan je i raznovrstan program namenjen deci. Tako su za najmlađe gledaoce odigrane predstave „Knjigožder“ i „Uspavana smrdljivica“, a održane su i dve radionice za učenike osnovne škole „Milan Stančić Uča“: „Izrada lutaka – Tibor Farago“ i „U svetu papira“ koju je vodio Jovan Caran, glumac i lutkar.

  

Caran je našoj deci poznat kao autor radionice „Od kartona cela vasiona“ iz koje je i proistekla radionica „U svetu papira“. Govoreći o njoj, on je rekao: „To je interesantno da se vidi i to vole i odrasli da vide to čudo kako od pljosnatog postane nešto potpuno trodimenzionalno. Kako se to pravi? Za to treba malo duže vremena. Ovo je više nešto za apetit, da se neko zainteresuje, pa da pokuša nešto i sam kao što sam ja sam naučio. Uglavnom se trudim da to bude nešto što potpomaže, kao neka predstava“. On je istakao i da ovako napravljena scenografija figurira i u predstavama koje radi za decu kao što su „Tri praseta“, „Bremenski muzikanti“, „Ivica i Marica“ i mnoge druge. Kako kaže, i predstave su mu interaktivne, u njima učestvuju i deca gledaoci, dok negativne likove uvek tumači on lično. 

Ovakve interaktivne radionce dobrodošla su dopuna redovnoj nastavi što je potvrdila i Sofija Cvetinov, pedagog u OŠ „Milan Stančić Uča“. „Održane su dve radionice ove školske godine i prethodne školske godine je, takođe, bilo radionica. Prvu radionicu smo radili sa učenicima mlađeg uzrasta, a ovo su učenici starijeg uzrasta. Prošle godine su bili mešovita grupa koja se sastojala od učenika mlađeg uzrasta i parlamenta. Vole rad sa papirom i rade ga u okviru likovne umetnosti, a dosta se koristi i karton i hartija, pa im je ovo donekle poznato, ali je i izazov jer je nešto novo i zanimljivo i vole da se susreću sa novim stvarima“, rekla je Cvetinov.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković