webinfo

A+ A A-

Jovana Dragić osvojila bronzu na svetskom prvenstvu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_KarateOktnb2019.jpgNa nedavno održanom Svetskom šotokan prvenstvu u Karlovim Varima, u Češkoj, učestvovali su i karatisti karate kluba „Sen Pai“ iz Novog Bečeja čije su karatistkinje, Jovana Dragić i Kasija Milošević, predstavljale našu zemlju. Jovana Dragić takmičila se u borbama, a Kasija Milošević u katama. Dragićeva je kao deo mešovitog tima u kategoriji juniora osvojila bronzanu medalju, dok je Miloševićeva zaustavljena u polufinalu. 

 

Njihov trener, Jovan Stančić, zadovoljan je učinkom obe takmičarke, a komentarišući uspeh Dragićeve, rekao je: „Radili su odlične borbe i pokazali izuzetno zalaganje. Jovana je u svim borbama za svoj tim pobedila. Zaustavljeni su u borbi za ulazak u finale i osvojili su bronzanu medalju što je, svakako, veliki uspeh“. Kako ističe, ova sezona je pri kraju, slede im periodi priprema, a u aprilu se u Banja Luci održava prvenstvo Evrope na kome se nadaju da će učestvovati. 

Jovana Dragić rekla je da je takmičenje bilo zahtevno, da se takmičila i u pojedinačnoj konkurenciji, ali da usled povreda nije uspela da osvoji medalju. Ona ističe i da je zadovolja svojim nastupom na Svetskom prvenstvu: „Dugo smo se spremali i odeš na takmičenje i u roku od ta dva minuta može svašta da se desi. Na primer, ta povreda noge. Imala sam teške povrede lica, ali nastavili smo dalje. Pokazala sam se u nedelju. Sad imamo još jedan jak turnir krajem novembra u Zrenjaninu. Spremna sam. Idemo po još jednu medalju i tu završavamo sezonu, a onda nas očekuju pripreme za sledeću sezonu, za evropsko prvenstvo u Banja Luci i videćemo šta će se desiti“.

Na minulo takmičenje osvrnula se i Kasija Milošević rekavši: „Na svu moguću žalost, ja sam zaustavljena u polufinalu, odlukom sudija. Ja sam se pripremala koliko sam mogla iako pripreme nisu bile toliko dobre, ja sam zadovoljna što sam stigla i do polufinala“. Ona je dodala i da je odlazak na ovakva takmičenja značajan ne samo sa sportskog aspekta i već zato što se na taj način grade poznanstva i razmenjuju iskustva što je sve od velikog značaja za sportiste.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković