webinfo

A+ A A-

Ovog vikenda startuje Školica sporta za osnovce

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_SkolicaS.pngJedna od mera koje sprovodi Savet za populacionu politiku opštine Novi Bečej, a uz finansijsku podršku Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku jeste i organizovanje Školice sporta za učenike mlađih razreda osnovne škole.

U pitanju su sredstva odobrena još aprila meseca, a u sklopu kojih je, između ostalog, predviđena i nabavka savremenog ultrazvuka o čemu je naš portal već i pisao. Za sprovođenje Školice sporta opredeljeno je, ukupno, 200.000 dinara od čega 150.000 za nabavku rekvizita i opreme, a preostalih 50.000 za troškove honorara i pripremu promotivnih materijala.

Školica sporta trebalo bi da počne u subotu, 2 .novembra i trajaće do 22. decembra, a više o dinamici rada rekla nam je Ljiljana Garčev, profesor fizičkog vaspitanja u OŠ „Josif Marinković“: „Deca će biti podeljena u dve uzrasne grupe. Prvu grupu činiće deca 1. i 2. razreda i oni će vežbati subotom, od 9  i 30 do 10 i 30. Nakon njih, dolazi starija grupa, učenici 3. i 4. razreda i oni će vežbati od 10 i 30 do 11 i 30. Ono što želim da napomenem jeste da je učešće dece u ovim sportskim aktivnostima besplatno, a održavaće se u sali osnovne škole „Josif Marinković“ ili u dvorištu škole, ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili“. Ona se, ovom prilikom, osvrnula i na motivaciju koja stoji iza ove škole kao i na ciljeve kojima se teži: „Naša želja kroz ovaj projekat bila je da deci pružimo mogućnost da se oprobaju u što više različitih sportskih disciplina, s toga smo smislili da krenemo sa bazom, sa kraljicomo sportova, atletikom gde ćemo raditi na tehnici trčanja, ubacićemo skok u dalj, skok u vis i bacanje kugle, odnosno loptice koja je primerena njihovom uzrastu. Nakon toga, krenuli bismo sa osnovama gimnastike, potom neizbežne igre sa loptom, košarka, odbojka, fudbal i rukomet, a zatim i poligoni spretnosti i razne štafetne igre. Vrlo bismo bili zadovoljni ukoliko, posle određenog vremena barem jedno dete nastavi da se bavi sportom i iznedrimo ga u vrhunskog sportistu, ali ono što nam je bila želja i cilj to je da se što više dece uključi u fizičko vežbanje i fizičku aktivnost, jer smo svi svedoci da je današnja populacija u velikom problemu što se tiče smanjene pokretljivosti i fizičke aktivnosti. Ovim povodom želimo da pozovemo svu decu i njjihove roditelje da se uključe, da dođu sa osmehom na licu, da se druže sa nama, da vežbaju i da se zajedno zabavljamo i uživamo“.

Što se tiče samog prijavljivanja dece, tokom naredne sedmice, učenici će biti obavešteni o detaljima putem knjiga obaveštenja u svojim matičnim školama. 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković