webinfo

A+ A A-

Crveni krst i u oktobru vodio računa o najugroženijima

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Svetskidanhrane.jpgCrveni krst Novi Bečej vodi brigu o velikom broju socijalno ugroženih lica sa teritorije opštine Novi Bečej među kojima su i korisnici narodne kuhinje.

Povodom Svetskog dana hrane i Svetskog dana borbe protiv siromaštva koji se obeležavaju 16. i 17. oktobra, uz redovne obroke podeljeni su dodatni paketi hrane. Govoreći o ovome, Dunja Svirčev, sekretarka Crvenog krsta, rekla je: „Svaki korisnik dobio je sardine, konzerve i kesice šampona koje nam je obezbedio Crveni krst iz Zrenjanina, dok je 1300 konzervi sardina obezbedio lokalni donator koji je želeo da ostane anoniman. Sve konzerve biće podeljene korisnicima narodne kuhinje, 450 podeljeno je odmah sada, a ostatak će biti podeljen tokom predstojećih praznika. Na ovaj način smo simbolično skrenuli pažnju na problem siromaštva i barem malim delom olakšali korisnicima narodne kuhinje teško stanje u kom se nalaze

Osim ove pomoći, Crveni krst je u saradnji sa preduzećem „Partner promet“ obezbedio i donaciju od 450 giter blokova koji su donirani sedmočlanoj porodici. „Ukupna vrednost blokova je 16.800 dinara. Kontaktirali smo Centar za socijalni rad koji nas je uputio na sedmočlanu porodicu kojoj su ti blokovi prosleđeni, a prevoz je obezbeđen u saradnji sa Javnim preduzećem „Komunalac“ koje je snosilo troškove prevoza i istovara i ovom prilikom im se zahvaljujem na saradnji i pomoći prilikom ove donacije“, objasnila nam je Dunja Svirčev o čemu se radi.

Kao što je poznato, nedavno je u tržnom centru „Promenada“ u Novom Sadu otvoren „Empty Shop“  gde svi zainteresovani mogu da doniraju odeću koja im nije potrebna, a na ovaj način prikupljena odeća dospela je i do novobečejske organizacije Crvenog krsta. „I to je prosleđeno na nekoliko adresa organizacija Crvenog krsta u Vojvodini. Između ostalog, prosleđeno je i na našu adresu i u predhodnom periodu realizovali smo nekoliko podela, a i u narednom periodu će se nekoliko podela realizovati“, zaključila je Svirčev.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković