webinfo

A+ A A-

Uz kurs samoodbrane i obuka o prvoj pomoći

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Samoodbarana2.jpgUdruženje građana „Centar za razvoj psihofizičkih i mentalnih sposobnosti Buđinkan dođo“ iz Novog Bečeja sprovodi kurs samoodbrane „Siguran korak IV“ o čemu je naš portal već pisao, a u okviru koga je organizovana i obuka o pružanju prve pomoći.

 

Kako ističe Aleksandar Dujin iz ovog udruženja, ovo je veoma značajan segment kursa budući da se, pre ili kasnije, svako nađe u poziciji da su mu znanja iz oblasti pružanja prve pomoći potrebna. Dujin je objasnio i da osim pružanja same prve pomoći, ova obuka obuhvata i osposobljavanje polaznika da na najefikasniji način pozovu Hitnu pomoć: „Bez ovog dela, kurs samoodbrane ne bi bio kompletan. Dešava se sve više saobraćajnih udesa. Ne mora to biti vožnja auta. Dosta je ljudi starijih koji su na biciklovima ili električnim biciklovima i kod nas se dešavalo više puta da je dolazilo do udesa, sletanja, padova. Isto toliko je bitno znati pružiti prvu pomoć u takvim situacijama, a našem urgentnom centru je od velikog značaja pružiti pravu informaciju da li je lice onesvešćeno, da li ima jedno ili više lica, da li moraju poslati jedno ili više vozila. Neke informacije koje mogu nekoga da, bukvalno, koštaju života“.

Ova obuka prilagođena je uslovima u kojima pružalac prve pomoći ne raspolaže medicinskim sredstvima i pruža polaznicima informacije kako da u svrhu prve pomoći iskoriste kaiš, tkaninu ili drugo sredstvo koje im se može naći pri ruci.

U sledećem delu kursa samoodbrane, polaznici će biti informisani o pravnoj regulativi vezanoj za samoodbranu i upotrebu hladnih oružja u te svrhe.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković