webinfo

A+ A A-

U toku kurs o osnovama komunikacije i novinarstva za osnovce

b_200_283_16777215_00_images_Tijana_Slike_KomunikacijaO.jpgZa učenike osnovnih škola u opštini Novi Bečej u toku je održavanje interaktivnih radionica u okviru kursa o osnovama komunikacije, javnog nastupa i novinarstva pod nazivom „Neka se i tvoja misao čuje“, a koji sprovodi Centar za učenje i kulturu Plenum iz Novog Bečeja.

 

Projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Autonomne pokrajine Vojvodine.

Кurs je namenjen učenicima viših razreda osnovne škole koji bi želeli da nauče više o novinarstvu, osnovama dobre komunikacije, ali i svima onima koje zanima kako da prevaziđu strah od javnog nastupa i da se oslobode treme.

Interaktivnim učenjem, kroz igru i primere iz svakodnevice polaznicima se razjašnjavaju česte jezičke nedoumice i logičke greške. Takođe, učenici se upoznaju sa novinarskom etikom, govorničkim i drugim veštinama potrebnim za posao novinara, ali i svim ostalim profesijama gde je komunikacija neophodna.

Posebno je značajno što polaznici kursa uče kako da se oslobode napetosti i treme i podignu sebi samopouzdanje vežbama za glas, disanje i izgovor. Takođe, uče o postupcima i tehnikama pomoću kojih će postati vešti govornici, efikasni u komunikaciji, što će doprineti uspešnijoj izgradnji međuljudskih odnosa, kao i prevenciji i rešavanju konflikata.

Nova znanja učenici će moći da primene u radu novinarske sekcije u okviru škole i drugim nastavnim i vannastavnim aktivnostima, javnom životu lokalne zajednice i tokom svog slobodnog vremena.

 

Ovaj kurs se sprovodi u osnovnim školama “Josif Marinković” i „Miloje Čiplić“, trajaće do kraja ove godine, a obuhvata sedamdesetoro dece.


b_300_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_KomunikacijaO3.jpg b_300_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_KomunikacijaO2.jpg

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković