webinfo

A+ A A-

Predsednik opštine posetio bočarsko udruženje penzionera

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_BocarP.jpgPosle nedavne posete udruženju penzionera u Novom Miloševu, predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, u četvrtak, 5. decembra posetio je i udruženje penzionera u Bočaru gde je u razgovoru sa okupljenim penzionerima bio u prilici da čuje koji su to problemi sa kojima se penzioneri u ovom mestu suočavaju, šta je to sa čim bi lokalna samouprava mogla da pomogne, a ovom prilikom on je Udruženju uručio deset paketa jednokratne pomoći koji će biti podeljeni najugroženijim penzionerima.

 

Maksimović je kao pozitivno ocenio to što su udruženja penzionera aktivna i što nastupaju organizovano budući da je postojao period u kojem nije bilo tako i kad su postojale razjedinjenosti među penzionerima. „Zaista mi je drago što su shvatili ozbiljnost i da drugačije nema opstanka, nevezano sa stranačkom pripadnošću, nevezano sa statusom koji imaju, moraju biti jedinstveni ako žele da ostvare svoja prava preko lokalne samouprave. U tom smislu, jeste krivica lokalne samouprave što nije obraćala više pažnje, ali kada imate dva ili tri udruženja u jednom naseljenom mestu, onda, s kim tu razgovarate, ko je reprezentativan? Ostaje da se Novi Bečej upodobi. Drago mi je što Bočar pokazuje jedinstvo. Izneli su zahteve šta očekuju od lokalne samouprave i gledaćemo da im izađemo u susret u narednom periodu“, rekao je Maksimović. Problemi koje su bočarski penzioneri istakli kao značajne kreću se od potrebe za rekonstrukcijom vrata i prozora na prostorijama udruženja, pa do manjka novca neophodnog za sprovođenje aktivnosti kojima se udruženje bavi.

Radiša Gecić, predsednik udruženja penzionera u Bočaru, podsetio je da penzioneri čine značajan udeo u stanovništvu ovog naseljenog mesta budući da ih ima oko tri stotine dok ih je oko stotinu i pedeset okupljeno u okviru udruženja. „Moj upravni odbor broji sedam članova, od toga četvoro muških i tri žene, gledali smo da zastupimo ravnopravno sve. Udruženje je vanstranačko, nemamo vezu ni sa PUPS-om, dakle, radimo nezavisno, bez razlike ko kojoj stranci pripada, to ne gledamo. Što se tiče finansiranja, rekao sam to i predsedniku opštine, mi smo od svih udruženja dobili najmanje para i ove godine smo opstali finansijski zato što imamo promet robe, nabavku krompira, pasulja i slično za penzionere, ali svake godine opada taj obim i ja mislim da dogodine to nećemo moći i zato sam to potencirao“, rekao je Gecić. Među aktivnostima koje udruženje sprovodi, on je istakao takmičenja u pikadu, bacanju pločice i visećoj kugli, kao i obilaske fruškogorskih manastira i okupljanja sa penzionerima iz Banatskog Velikog Sela i Bašaida.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković