webinfo

A+ A A-

Konkurs za studentske stipendije otvoren do 24. decembra

b_670_395_16777215_00_images_Tijana_Slike_Stipendije12.jpgOpština Novi Bečej raspisala je dva konkursa za stipendiranje studenata sa njene teritorije.

 

Prvi, opšti, namenjen je svim studentima koji ispunjavaju opšte uslove stipendiranja, odnosno, da su državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji opštine Novi Bečej, prvi put upisani u godinu studija, da se finansiraju budžetski, da su upisani najmanje u drugu godinu studija i da im je prosek 8.00 ili viši, ali i da ne primaju stipendiju iz nekog drugog izvora. Konkurs je otvoren i za studente master studija. Na ovom konkursu predviđeno je da će se dodeliti pedeset stipendija.

Drugi konkurs namenjen je studentima iz osetiljivih društvenih grupa gde će se dodeliti pet stipendija. Razlika u odnosu na prvi konkurs je u tome što je za studente iz osetljivih grupa potrebna prosečna ocena 7.00 kako bi ostvarili ovo pravo, kao i najmanje 37 ESPB bodova po godini studija i da pripadaju nekoj od osetljivih grupa: materijalno ugrožene porodice, studenti bez roditeljskog staranja, jednoroditeljske porodice, pripadnici romske nacionalne manjine, studenti sa invaliditetom, studenti sa hroničnim bolestima, izbeglice i raseljena lica.

U oba slučaja, stipendije se dodeljuju za period od oktobra 2019. godine do juna 2020. godine i iznose 8.000 dinara.

 

Detalje konkursa, kao i spisak dokumentacije potrebne za prijavu možete pronaći OVDE

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković