webinfo

A+ A A-

Kroz saradnju cele zajednice do boljeg prostora za đake i nastavnike

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_MilosevoS.jpgKrajem prošle nedelje, osnovnu školu „Dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu posetio je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović.

Ova škola svakodnevno radi na napređenju uslova za boravak i rad svojih đaka i nastavnika, a uz podršku lokalne samouprave osavremenjeno je nekoliko učionica, nabavljen je novi nameštaj i prostor je umnogome unapređen. Ipak, ono po čemu je ova škola posebno interesantna je i to što su se u osavremenjavanje prostorija, pored lokalne samouprave, uključili i roditelji đaka koji pohađaju ovu školu, kao i neki koji su odavno završili svoje đačke dane.

Predsednik Maksimović rekao je ovom prilikom da se lokalna samouprava trudi da unapredi uslove u svim školama na teritoriji opšine i najavio dalje planove: „Pomogli smo rekonstrukciju dve učionice, sada, još dve. Ono što nam predstoji je rekonstrukcija fiskulturne sale koja će biti data na korišćenje celom selu. Projektna dokumentacija je tu gotova, preostalo je da Direkcija za imovinu preuzme parcelu od lokalne samouprave iz prostog razloga što je cela parcela i sama škola vlasništvo Ministarstva prosvete, odnosno, Republike Srbije i tu je problem administracije koja nas koči, ali, opština niti odustaje niti ima nameru da odustane od rekonstrukcije i unapređenja rada i prosvetnih radnika i dečijeg boravka. U svakoj školi smo bili, za svaku školu smo obezbedili nešto. Ono što je direktor ovde rekao da je prioritet je da se uradi toalet na spratu. Ukoliko ne bude razumevanja ili dovoljno sredstava od Ministarstva prosvete, tu je lokalna samouprava da uskoči koliko god može“. Prema njegovim rečima, veoma je značajno to što se uključuju i roditelji u ovakve stvari i što se nije izgubila svest o zajedništvu i o tome da sva deca zajedno pohađaju istu školu, te da je to, ipak, zajednički objekat.

Direktor osnovne škole „Dr Đorđe Joanović“, Vladimir Golušin, zahvalan je na podršci koju ova vaspitno-obrazovna ustanova ima od opštine Novi Bečej, a posebno se zahvalio i Ivici Cuciću, Ljubi i Vladi Vlahoviću i Stojanu Rauškom koji su nesebično pomogli. On je naglasio i da je bitno negovati domaćinski odnos prema školskom prostoru: „Nekoliko učionica je obnovljeno. Opština je dala sredstva da se kupi nameštaj, roditelji su obezbedili neke druge stvari, kao što su trakaste zavese, lepe postere, slike... Dakle, sve u svemu, to je neki put kojim želimo da se krećemo da što više bude učesnika u školskom životu kako bi se i oni ovde osećali kao kod kuće. Znači, da negde domaćinski pristupamo svemu tome. Nadam se da ima efekta. Sa roditeljima zaista imamo jako lepu saradnju. Deci želimo da pokažemo svojim primerom da brinemo za njih“.

Među roditeljima koji su se priključili zajedničkom radu na unapređenju škole je i Miljana Čubrilov čija deca pohađaju ovu školu i koja je članica Saveta roditelja. Govoreći o tome zašto je bitno sarađivati na ovakvim projektima, ona je rekla: „Treba da se aktiviramo. Ima dosta skeptičnih roditelja koji to posmatraju sa neke druge strane. Ako ti dete pohađa tu školu i ako ide u tu ustanovu, treba se maksimalno uključiti. Niko ne traži neke novce. Treba maksimalno da se potrudimo. Ne mogu da govorim u ime svih roditelja, ali koliko mogu da pomognem i dam, ja hoću. Ja sam uvek tu za akcije i dešavanja“.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković