webinfo

A+ A A-

Nagrađeni najaktivniji čitaoci

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Aktivnicitaoci.jpgNarodna biblioteka Novi Bečej, u četvrtak, 12. decembra,  organizovala je prijem za svoje najaktivnije čitaoce, odnosno, one koji su u 2019. godini pročitali najveći broj knjiga prema statistici koju vodi ova ustanova kulture, a tom prilikom su primili i nagrade za svoj čitalački trud.

Tako su ove godine nagrađeni, u konkurenciji dece i omladine, Jovan Josimović, Jana Vidaković i Anđela Đajić za knjige na srpskom jeziku i Norbert Bakoš, Bjanka Subotić i Dalma Šimon za knjige na mađarskom jeziku. Što se tiče odraslih, nagrađeni su, za knjige na srpskom jeziku, Smiljana Ilisin, Katalin Tarabić i Aleksandar Božić, a za knjige na mađarskom jeziku: Mikloš Hajdu, Žaklina Makoš i Žužana Kosoruš. Ovom prilikom, nagrađena je i Eva Pecarski, najstarija, ali i jedna od najaktivnijih čitateljki koja već decenijama čita knjige i na srpskom i na mađarskom jeziku. Osim njih, i drugi čitaoci koji su se istakli u ovoj godini nagrađeni su besplatnim članarinama za narednu godinu.

Vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke Novi Bečej, Vladimir Davidović, istakao je da ovakva dešavanja imaju i edukativnu i motivatorsku funkciju: „Pokušali smo večeras da sve edukujemo na temu čitanja. Mislim da su oni shvatili našu poruku i da je to nešto što je jako važno u svim našim životima. Pozivam sve sugrađane da u narednom  periodu dođu u Narodnu biblioteku jer svašta imamo da im ponudimo i mislim da će biti zadovoljni našim uslugama“. On je dodao i da mladi dolaze u biblioteku, ali da je taj broj nedovoljan i da biblioteka ima bogat knjižni fond u kom ima najrazličitijeg štiva za sve uzraste i da je neophodno dodatno se potruditi kako bi se privukli novi čitaoci.

Osim raskošnog knjižnog fonda, Narodna biblioteka Novi Bečej čest je domaćin i književnim večerima, a jedno takvo najavljeno je za utorak, 17. decembar u 19 časova, a tema će mu biti romska književnost.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković