webinfo

A+ A A-

Reproduktivna efikasnost kod krava tema edukacije u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Veterinari2019.jpgU petak, 13. decembra, u Domu kulture u Novom Bečeju, održan je stručni skup veterinara u organizaciji Veterinarske komore Srbije, namenjen njihovom daljem usavršavanju.

Glavna tema skupa bila je reproduktivna efikasnost kod krava.

Dr Vojislav Blažin, predsednik Srednjebanatskog regionalnog odbora Komore, naglasio je da je Novi Bečej postao prepoznatljiv po edukacijama koje se ovde organizuju: „Ovo je osmi ili deseti skup u poslednjih pet, šest godina. Ljudi su vrlo zainteresovani da dođu, zadovoljni su, a nema razloga da krijemo, razlog više da budemo zadovoljni kao domaćini je i ova lepota Doma kulture“.

Predavači na stručnom skupu bili su profesor Vladimir Magaš i docent Fakulteta veterinarske medicine, Milan Maletić. Maletić je ovom prilikom rekao: „Kod krava uvek imamo problema, naročito u aspektu reprodukcije, jer genetika je učinila da danas imamo visoko produktivne rase krava koje proizvode i preko trideset litara mleka. Ono što je interesantno je da gde god imate visoku proizvodnju mleka, imate i problem sa steonošću. Mi se trudimo da pomirimo te dve stvari: da održimo dobru proizvodnju, a sa druge strane, da imamo i dobre rezultate u okviru plodnosti“. On je dodao i da su učestali reproduktivni problemi indirektno vezani sa ishranom, a u vezi sa formulacijom obroka, pravilnom pripremom hrane, kao i rasporedom obroka u toku dana.  Maletić je naglasio i da je veoma bitan iskren i otvoren odnos imeđu veterinara i uzgajivača životinja kako bi se došlo do što boljeg rešenja za ove i ovakve probleme.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković