webinfo

A+ A A-

„Proleter“ osvojio Kup Vojvodine

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_KupVojvodineNB2019.jpgU utorak, 17. decembra, u SRC „Jedinstvo“, u Novom Bečeju, odigrane su finalne utakmice Kupa Vojvodine u muškoj i ženskoj konkurenciji. Rukometaši novobečejskog „Jedinstva“ borili su se protiv „Proletera“ iz Zrenjanina, a pre njih, na parketu su se suočile rukometašice „Železničara“ iz Inđije i „Vrbasa“ iz Vrbasa.

 

Ženska utakmica bila je mnogo izvesnija od muške. Rukometašice „Železničara“ postigle su dominaciju što se naročito jasno videlo u završnici utakmice kada devojke iz Vrbasa nisu uspele da zatresu protivničku mrežu i pored energične igre što je, u konačnici, dalo rezultat 26 – 35 u korist tima iz Inđije. Već na samom početku utakmice, čvrstom odbranom i sigurnim napadom, koji je predvodila Suzana Miličić „Železničar“ je počeo da pravi razliku i na kraju poluvremena bilo je ubedljivih i neočekivanih 11:18 u korist Železničara. Drugo poluvreme donelo je još sigurniju igru devojaka iz Inđije i u jednom trenutku najubedljivijih trinaest razlike.

Za najbolju strelkinju izabrana je Jelena Končar, igračica „Vrbasa“ sa devet postignutih golova a za najboljeg golmana utakmice proglašena je Tamara Kostić, igračica „Železničara“, dok je najbolja rukometašica finalne utakmice, takođe, bila igračica „Železničara“, Dunja Tabak.

 

Sa druge strane, muško finale bilo je daleko dramatičnije. Igralo se „poen za poen“, greške se nisu praštale, a rukometaši „Jedinstva“ pokazali su ogromnu strast i veliku dozu srčanosti na terenu. Gol je pratio gol, izjednačenja su bila česta, a presudili su, bukvalno, poslednji sekundi utakmice i neuspešan napad „Jedinstva“ posle kog je igrač „Proletera“, Nenad Todorov, munjevito reagovao i zatresao mrežu na golu „Jedinstva“ postigavši rezultat 25-26 za svoj tim i osiguravši pobednički trofej.

Najbolji strelac muškog finala bio je Momir Rnić, igrač „Proletera“, koji je ovom prilikom postigao devet golova. Za najboljeg golmana finalne utakmice Kupa Vojvodine proglašen je golman domaće ekipe „Jedinstva“, Dušan Radanović, dok je najbolji rukometaš utakmice bio igrač pobedničkog „Proletera“, Nenad Todorov.

Posle finalne utakmice, trener „Jedinstva“, Mihajlo Petković, rekao je: „Mi smo imali taj poslednji napad. Da smo dali gol, mi bismo se sada radovali, nismo ga dali. Ja sam tu najveći krivac. Šta da radimo? Ili si pokojnik ili si pukovnik, to je takva utakmica bila. Meni je drago da je hala bila puna, bio je jako dobar ambijent, ne pamtim da je u Srbiji negde bilo ovako na utakmici. Važno je da smo na jedan dobar način prezentovali rukomet i da je utakmica bila neizvesna i na visokom nivou. Moji igrači su pokazali da mogu da se nose i sa mnogo boljim ekipama od sebe. Samo malo više sreće i mi bismo se sada radovali“.

Zadovoljan organizacijom i utakmicama u finalu Kupa je i Slobodan Višekruna, generalni sekretar rukometnog saveza Vojvodine, koji je rekao: „Ovo je praznik za mene. Svi smo prezadovoljni. Ja kao prvi operativac Saveza sam prezadovoljan. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi što je obezbedila ovakve uslove, nijednog ekscesa, sve je bilo u superlativu“.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković