webinfo

A+ A A-

Deda Mraz stigao u Novi Bečej

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_DedamrazNB2019.jpgU sredu, 18. decembra, na platou ispred Srednje škole u Novom Bečeju, organizovano je kićenje velike novogodišnje jelke, praznični bazar, kao i program namenjen deci predškolskog i školskog uzrasta koji je krunisan neizostavnom posetom Deda Mraza. 

 

Ovaj program namenjen, pre svega, najmlađima i ove godine organizovala je Turistička organizacija opštine Novi Bečej. Govoreći o tome, Melita Bito iz ove organizacije, rekla je: „Turistička organizacija se i ove godine potrudila da čarolija praznika stigne i u Novi Bečej. Za najmlađe sugrađane organizovali smo predstavu koju je izvelo pozorište iz Novog Sada „Kreativni pogon“, uz kićenje jelke, a nešto kasnije iznenadio nas je i Deda Mraz. Paralelno sa tim organizovali smo „Novogodišnji bazar“ na kom je ove godine učešće uzelo oko dvadeset izlagača koji su ove godine izložili ukrasne predmete, slatkiše i slične predmete u duhu praznika“ . 

Osim raznovrsnih zabavnih sadržaja, na Novogodišnjem bazaru našao se i štand humanitarnog karaktera. Naime, učenici osnovne škole „Miloje Čiplić“ prodavali su unikatne novogodišnje ukrase i čestitke, a sav prihod će, uz pomoć novobečejskog Crvenog krsta biti uplaćen za lečenje malog Pavla Vlaškalina. Učiteljica Olga Mirkov potvrdila je da su u pitanju učenici nižih razreda ove osnovne škole, a da je akcija pridružena Bazaru i kićenju gradske jelke kako bi se što više omasovila. „Želimo da pomognemo Pavlu Vlaškalinu i odlučili smo da na ovaj način izradimo novogodišnje čestitke u školi, a kod kuće da nam pomognu roditelji i da se uključe u akciju. Deca su sa roditeljima, kod kuće, izradila čestitke, ukrase i novogodišnje ikebane. To je priključeno ovoj akciji da je omasovimo, da skupimo što više para da bismo pomogli Pavlu“, rekla je Mirkov ovom prilikom. 

Akcija se pokazala uspešnom i, kako je saopšteno putem zvanične Fejzbuk stranice Crvenog krsta Novi Bečej, u saradnji sa OŠ „Miloje Čiplić“, prikupljeno je 51.925 dinara što će biti uplaćeno na račun za Pavlovo lečenje.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković