webinfo

A+ A A-

Praznični duh oseti se i u Novom Miloševu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_NMjelka.jpgIako su temperature neobično visoke za ovo doba godine i snega nema ni u najavi, sezona praznika se približava, a toga su najviše svesna deca koja se ovom dobu godine najviše i raduju.

Baš zbog toga, kao i prethodnih godina, u Novom Miloševu je, u petak, 20. decembra, organizovano kićenje jelke u kom su učestvovala deca predškolskog i školskog uzrasta. Uz zvuke dobro poznatih božićnih i novogodišnjih pesama, deca su kitila jelku ispred osnovne škole „Dr Đorđe Joanović“, uživala u slatkišima koje su im pripremile članice udruženja žena, a posetio ih je i Deda Mraz, lično.

Direktor novomiloševačke osnovne škole, Vladimir Golušin, istakao je da su i ove godine akciju kićenja jelke pomogli Mesna zajednica Novo Miloševo i Udruženje žena.

Organizovali smo jednu lepu, prednovogodišnju, proslavu. Nema snega, ali ima kolača koje su žene iz Udruženja pripremile za naše učenike. Mesna zajednica nam je obezbedila jednu lepu jelku koju ćemo kititi. Pored ovog dešavanja na platou ispred škole i svako odeljenje je pripremilo svoju malu proslavu sa novogodišnjim rekvizitima. Pravile su se kape, jelkice, razne druge stvari, slala su se pisma Deda Mrazu preko konkursa Pošte Srbije“, rekao je Golušin ovom prilikom. On je dodao i da učenici osmog razreda njegove škole učestvuju u akciji pošumljavanja koja je, istog dana, organizovana na obodu miloševačke industrijske zone. „Mi završavamo naše aktivnosti što se tiče škole, ponedeljak je poslednji dan, ali, evo, iskorištavamo te poslednje dane da se družimo i opustimo, pa, da dočekamo i novu godinu u pravom raspoloženju“, zaključio je Golušin.

Ivanka Stanaćev iz Udruženja žena rekla je da je članicama njenog udruženja veoma bitno da obraduju decu u vreme praznika. „Znači nam puno i za nas i za decu i za selo uz pomoć Mesne zajednice da se organizujemo. Biće i Deda Mraz koji će na karucama proći kroz selo. Spremale smo i za Dečiju nedelju i šta god treba, tu smo kao udruženje žena“, rekla je Stanaćev dodavši da se deca uvek obraduju Deda Mrazu i da je to nešto što uvek treba negovati.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković