webinfo

A+ A A-

Novi Bečej: Potpisani ugovori o stipendiranju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_StipendijeNB2020.jpgU subotu, 14. marta, u svečanoj sali opštine Novi Bečej, potpisani su ugovori o stipendiranju sa 58 studenata sa teritorije opštine. Pored 58 studenata koji su konkurisali za stipendiranje kroz opšti konkursni poziv, dodeljena je i jedna stipendija po pozivu za stipendiranje pripadnika osetljivih društvenih grupa čime je ukupan broj stipendija koje opština dodeljuje 59.

 

U ime opštine, ugovore je potpisao Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, koji je ovom prilikom rekao: „Neizmerno mi je zadovoljstvo da imamo veliki broj studenata, povećan u odnosu na prošlu godinu. Prošle godine je bilo 44, ove godine je dodeljeno 58 stipendija. Iako je opštinsko veće donelo odluku i, negde je standard, da držimo pedeset stipendija, mi smo obećali da svako dete koje upiše fakultet i ispuni opštinske uslove, dobiće od svoje opštine stipendiju. Obezbedili smo pedeset i osam stipendija, obezbedićemo i šezdeset i osam i sedamdeset i osam i koliko god bude bilo potrebno. Za njih uvek imamo i uvek ćemo i naći sredstva“. Kao posebno interesantno, on je istakao to da su se ove godine studenti odlučili da stipendiju prime odjednom, a Maksimović je ocenio da je kapacitet opštine da to uradi odjednom još jedan pokazatelj stabilnosti opštinskog budžeta.


Isplata stipendija očekuje se u toku naredne nedelje. 

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković