webinfo

A+ A A-

'Srpska Lajka' u Domu kulture opštine Novi Bečej

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_FotoPredstava2017.jpgPozorišna predstava Aleksandra Jugovića "Srpska Lajka" u izvođenju Narodnog pozorišta Kikinda i Narodnog pozorišta u Beogradu gostuje u petak, 24. februara 2017. godine u Domu kulture opštine Novi Bečej sa početkom u 20.00 sati.


Cena ulaznice je 300 din. Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji radnim danima od 8h do 15h u prostorijama Doma kulture.

Predstava "Srpska lajka" je komedija koja govori o našim iluzijama, ali i manama, kao stalno prisutnim uzrocima „loše sudbine“ od koje kao da ne možemo da pobegnemo.
Mikro plan, članovi jedne porodice, odslikava potajna nadanja mnogih porodica iskrivljene svesti, koji smatraju da dosetkom, senzacijom, ludom hrabrošću i neprimerenim rizikom (u šahu bi se reklo „žrtvom kraljice za lovca“) mogu ostvariti svoje ciljeve. Nadanje, pa ushičenje zbog brzog i lakog „zagarantovanog“ uspeha, pretvara se u ludilo veličanja nerealnih ambicija, sa tužnim krajem u samospoznaji.
Srpska Lajka publiku vodi kroz svet zabluda i predrasuda glavnih junaka o neutemeljenoj sopstvenoj veličini.


Reditelj: MARKO ĐURIĆ
Uloge:
Bosa NADA BLAM
Mile MILO LEKIĆ
Zaga MARINA VODENIČAR
Rade ĐORĐE MARKOVIĆ
Novinarka MILANA KRAVIĆ
Glas novinara iz studija, Glas iz svemirske stanice
SLOBODAN ROKSANDIĆ

Kostimi i scenografija izradjeni u radionicama Narodnog pozorišta u Beogradu.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković