webinfo

A+ A A-

Novi Vlahovićev roman među osam najboljih

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_BAPA-Radovan_Vlahovic.jpgNajnovija knjiga novomiloševačkog književnika i kulturnog stvaraoca, Radovana Vlahovića, uvrštena je među osam najboljih prema mišljenju žirija koji dodeljuje nagradu "Laza Kostić".

 

Nagradu "Laza Kostić" dodeljuje, sad već tradicionalno, Novosadski sajam, a ovogodišnji žiri čine  Saša Radojčić, predsednik, a članovi su  Dragana V. Todoreskov i Selimir Radulović.  Prema mišljenju ovogodišnjeg žirija, u uži izbor ušli su "Ako dugo gledaš u ponor" - Enes Halilović,  "Susret pod neobičnim okolnostima"  Vladana  Matijevića,  "Tajne priče", Mirjane Novaković, "Bapa" Radovana Vlahovića,  "Srpski dobrovoljci 1914-1918 godine" Milana Micića,  "Pa kao", Vladimira Tabaševića,  "Pogled sa koca", Miroslava Cera Mihailovića i "Kuća od soli", Miomira Petrovića.

Ovo je druga nominacija za književnu nagradu ovog književnog dela budući da je roman "Bapa" ušao i u uži izbor za Vitalovu nagradu koja je otišla u ruke Svetlane Slapšak za roman "Ravnoteža".

O ugledu same nagrade "Laza Kostić" svedoči i podatak da su među pređašnjim dobitnicima i Svetislav Basara, Goran Petrović i Vesna Kapor. Da je kvalitet Vlahovićeve pisane reči na izuzetnom nivou svedoči i činjenica da su njegova ostvarenja u konkurenciji kako ove, tako i u konurenciji za Vitalovu nagradu, stala rame uz rame sa nekim od najvećih imena savremene srpske književnosti.

Interesantno, Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa u konkurenciji za ovu nagradu ima čak dva ostvarenja. Naime, pored romana "Bapa", ova kulturna institucija je izdavač i knjige Milana Micića "Srpski dobrovoljci 1914. - 1918. godine".

Promocija romana "Bapa" održana je nedavno u Narodnoj biblioteci u Novom Bečeju o čemu je naš portal već pisao, dok je književno veče Miomira Petrovića posvećeno romanu "Kuća od soli" održano u galeriji iste ustanove početkom decembra. 

 

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković