webinfo

A+ A A-

Noć pozorišta i u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_NocPozoriste2017.JPGU subotu, 25. novembra, međunarodna manifestacija Noć pozorišta koja se u Srbiji održava već sedam godina, stigla je i u Novi Bečej.Publika u novobečejskom Domu kulture imala je u subotu priliku da vidi dve predstave u okviru ove manifestacije. Program je otvoren u 16 časova predstavom “Agencija za lepo ponašanje” u izvođenju Edite Zerebelji Tenji i Monike Jovanov iz novobečejskog udruženja “Radionica snova”. Ova predstava namenjena najmlađima plod je dugogodišnjeg pozorišnog angažmana ove dve poznate umetnice iz Novog Bečeja, a pored zabavne komponente, bitan element čini edukativna komponenta koju su one utkale u svoj komad.

Druga predstava na repertoaru u Noć pozorišta bila je “Generalna proba Nušića” u izvođenju ART teatra i pozorišta TRI ZA GROŠ. Režiju ove komedije potpisuje Miljan Prljeta koji u predstavi igra reditelja Milutina koji pokušava da na scenu postavi “Gospođu ministarku” Branislava Nušića, a na raspolaganju su mu bivša supruga, prvakinja pozorišta i mlada Ava, kćer lokalnog kriminalca koja sem želje za glavnom ulogom i opasnog oca nema ništa drugo što bi je kvalifikovalo da bude glumica. Iz scene u scenu, publika je pratila muke nesrećnog Milutina dok režira u nemogućim uslovima i uz podelu uloga koju nije birao sam. Na momente farsična i često apsurdna, ova vesela komedija situacije i karaktera izmamila je mnogo osmeha publici. Pored samog komičnog sadržaja, u ovom komadu sadržani su i odigrani i mnogi delovi poznatog Nušićevog teksta čime je odata počast i ovom velikom komediografu.

Karakter ovogodišnje Noći pozorišta je, pre svega, humanitaran. Naime, sve ustanove kulture koje učestvuju u manifestaciji NOĆ POZORIŠTA uključile su se u globalnu akciju i svojim aktivnostima će pokušati da skrenu pažnju na retke bolesti, decu sa simptomima intelektualne invalidnosti, uzrokovane genetskim mutacijama, za čiji lek se trenutno radi istraživanje. Tako će sav prihod ostvaren ovim aktivnostima biti utrošen u humanitarne svrhe.

  • sex shop
  • komunalac
  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković