webinfo

A+ A A-

Koncert za pamćenje u Klubu za dnevni boravak

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_KoncertGeronto2018.JPGGradski narodni orkestar Novi Bečej i Dom za smeštaj duševno obolelih lica "Sveti Vasilije Ostroški" u petak, 9. marta, priredili su nezaboravan koncert u Klubu za dnevni boravak.

Dobro poznat repertoar proširen nekim novim numerama naišao je na odličan prijem kod publike koju su mahom činili korisnici Doma i osoblje. U nešto više od sat vremena, smenjivale su se poznate narodne i starogradske pesme kako iz Srbije, tako i iz okolnih zemalja. Tako je publika mogla da čuje "Kad ja pođoh na Bembašu", "Sejdefu majka buđaše", "Milica, jedna u majke", ali i "Mito, bekrijo" i "Noćas mi srce pati".

Cecilija Šajber, jedna od vokalnih solistkinja pri Gradskom narodnom orkestru, rekla je po završetku koncerta: "Ideja je bila da napravimo jedno posebno veče. Da pozovemo korisnike koji su ovde, u stvari, domaćini, da oni nas ugoste, a da im mi pevamo. Na kraju se ovo pretvorilo u zajedničko pevanje jer je i publika pevala sa nama. Bilo nam je lepo, energija je bila odlična i već su nas pitali kada ćemo doći ponovo". Ona je naglasila i da korisnici Doma nisu isključivo lica sa mentalnim poteškoćama. "Dom Sveti Vasilije Ostroški je ustanova u kojoj žive i osobe sa mentalnim poteškoćama i stari. I ovo je njihov dom i mi smo, u tom smislu, bili njihovi gosti. I pokušali smo da umesto televizijskog ekrana unesemo malo pesme i duha u njihove živote" rekla je Šajber ovom prilikom.

  • sex shop
  • komunalac
  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković