webinfo

A+ A A-

Ponovo radi bioskop!

b_670_551_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_PonovobioskopNB2018april.JPGDom kulture i Kinoteka priredili poslasticu za filmske sladokusce

 

Dom kulture opštine Novi Bečej započeo je u petak, 13. aprila, ciklus projekcija restauriranih filmskih klasika domaće kinematografije koje je Kinoteka ustupila ovoj ustanovi kulture, a sve uz podršku kompanije “Vip mobile”. Prva projekcija bila je posvećena kultnom klasiku “Ko to tamo peva”, a, u narednim nedeljama očekuju nas i “Kad budem mrtav i beo” i “Specijalno vaspitanje”.

Direktor Doma kulture, Novica Blažin, istakao je da je ovo samo početak serijala prikazivanja najboljih domaćih filmova: “U pitanju je deset filmova koji su u saradnji sa kompanijom Vip mobile digitalizovani i prvi od tih deset, koji večeras prikazujemo, jeste “Ko to tamo peva”. Dobro poznata i tematika i glumci, ali, ovoga puta, premijerno za Novi Bečej, restaurirana verzija, digitalna. Možemo reći da su uspeli da je sačuvaju od zaborava jer ona je sada večna. Nije više na trakama, nego je u digitalnom formatu. Naredna dva petka prikazivaćemo još dva filma. 20. aprila u 19 časova je “Kada budem mrtav i beo”. 27. je “Specijalno vaspitanje”. Onda pravimo pauzu zbog Prvog maja i 11. maja je dogovorena četvrta projekcija, svima dobro poznat film “Maratonci trče počasni krug”, a pokušaćemo do letnje pauze da organizujemo još jednu projekciju”. Blažin je dodao i da se nastavak emitovanja najboljih ostvarenja naše kinematografije očekuje na jesen kada bi trebalo da očekujemo preostalih pet filmova. On je ukazao na to i da su sve projekcije u okviru ovog ciklusa besplatne i da se održavaju u nedavno renoviranoj sali u prizemlju gde se nekada nalazila diskoteka. Kako kaže, pored ovih deset filmova, postoji ideja da se od jeseni, u saradnji sa Kinotekom, nastave projekcije o čemu će više reči biti naknadno.

Novica Blažin iskoristio je priliku i da najavi otvaranje izložbe “Novi Bečej kroz epohe” koja će se nalaziti u donjem holu Doma kulture i koja će biti deo stalne postavke Doma. “Obuhvatili smo samo delić onoga što posedujemo, prosto, ni prostor ne dozvoljava da sve bude izloženo, ali su to, možda, najvredniji segmenti zbirke koju je imao Joca Bakalov, privatni kolekcionar koji nam je prodao tu zbirku. Mi sada to izlažemo uz obavljene restauratorske i konzervatorske radove. Uradili smo i nekoliko replika, to je sada vlasništvo opštine Novi Bečej, pravo korišćenja ima Dom kulture i biće dostupno svim posetiocima u radnom vremenu Doma” rekao je Blažin dodavši i da je na postavljanju izložbe radilo više aktera uključujući tu zrenjaninski muzej, Zavod za kulturu vojvođanskih Mađara, a pod pokroviteljstvom Doma kulture i Opštine Novi Bečej. Otvaranje izložbe je u sredu, 18. aprila u 13 časova.   

  • sex shop
  • komunalac
  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković