webinfo

A+ A A-

26. Obzorja na Tisi - Dani Josifa Marinkovića

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_Pozivnica_2.jpgU sredu i četvrtak 23. i 24. maja održaće se 26. Obzorja na Tisi - Dani Josifa Marinkovića u Novom Bečeju, manifestacija posvećena solo pesmi i poznatom kompozitoru, Josifu Marinkoviću, utemeljivaču srpske sole pesme.

 

Ovogodišnja Obzorja na Tisi biće takmičarskog karaktera, a solo pevači će se takmičiti u tri kategorije - osnovne i srednje muzičke škole i akademije. O najboljima će odlučivati tročlani žiri u sastavu Berislav Jerković - profesor solo pevanja na Umetničkoj akademiji u Osijeku, Milica Stojadinović - profesorka solo pevanja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Snežana Savičić - operska pevačica.

Pravilnik takmičenja nalaže da svi solo pevači moraju izvesti jednu obaveznu kompoziciju Josifa Marinkovića, a takmičari I i II kategorije moraju izvesti i neku od kompozicija koje su nastale upravo na ovoj manifestaciji u okviru pozivnih kompozitorskih konkursa.

Prvog dana manifestacije je otvaranje izložbe posvećene Zagorki Jegdić, utemeljivaču Obzorja na Tisi. Tom prilikom će biti otkrivena i spomen ploča u zgradi Doma kulture njoj u čast.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković