webinfo

A+ A A-

Festival cveća: eksplozija boja i mirisa u centru Novog Bečeja

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_FestivalCvecaNB2018a.jpgU sredu, 23. maja, počeo je prvi Festival cveća u Novom Bečeju. Ova neobična manifestacija organizuje se prvi put u Novom Bečeju, a pruža mogućnost proizvođačima i trgovcima cvećem da izlože, prikažu i prodaju svoje proizvode. Pored cveća, na Festivalu se moglo naći i interesantnih predmeta za uređenje dvorišta, tradicionalnih slatkiša, ali i meda. 

 

Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, kaže da su u Turističkoj organizaciji zadovoljni prvim danom Festivala cveća.
b_280_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_FestivalCvecaNB2018b.jpgMi smo više nego iznenađeni odzivom i prilično smo korektno ispoštovani od strane izlagača. Mislili smo da će biti više prekupaca, ali su u suštini došli sami proizvođači cveća i oni su ovde najbrojniji izlagači. Ovo ostalo što vidite, a nije cveće je na neki način je prateći program koji upotpunjuje izložbu cveća. Drago nam je da su se građani, pre svega, odazvali u ovom broju, jer očigledno postoji potreba za jednom vrstom ovakve manifestacije, to najbolje govori da smo pravilno procenili osluškivajući šta bi to bilo potrebno, a fali trenutno” rekao je Dujin koji se ovom prilikom osvrnuo i na planove za budućnost: “Očekujemo da sledeće godine počnemo već od marta, pa do maja-juna, da se održi na svakih mesec dana i da na taj način pomognemo onima koji planiraju da urede svoje bašte, pa da to bude rok od neka tri meseca da zanove prošlogodišnje zasade, ili eventualno urade nove. Pošto je ovo prva takva manifestacija, bili smo prilično skeptični skeptični, bili bismo zadovoljni i da je došlo pola, obzirom da je na prvoj izložbi na Spensu, kada smo ih kontaktirali, rečeno da je bilo svega 6 izlagača, a oni su danas jedna od najpoznatijih manifestacija tog tipa, imaju svake nedelje po jednu manifestaciju i to traje 3 meseca. Uspeli su upornim radom i ja se iskreno nadam da će i ovo zaživeti i da će sledeće godine biti mnogo više izlagača, kao i da će biti mnogo više para kako bi ti izlagači otišli zadovoljni odavde”.

Među izlagačima je i Klara Kiš iz Bečeja koja je ocenila ovakve manifestacije kao bitne za izlagače: “Ja sam danas donela višegodišnje biljke koje mogu da prezime napolju. Imam hortenzije, imam kokarde, ukrasne trave, začinsko bilje, ruzmarin, smilje. Ja sam uvek zadovoljna kada ima neka cvetna pijaca, naročito zbog toga što se družim sa kolegama. Vide šta radimo, a malo i prodajemo, uživanje i zarada zajedno

Festival cveća trajaće i sutra, 24. maja do 19 časova.

 

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković