webinfo

A+ A A-

Sutra počinje “Slobodna zona” u Novom Bečeju

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_2018-SZ-Turneja-FB-share-01-1.pngKancelarija za mlade opštine Novi Bečej i ove godine domaćin je filmskog festivala “Slobodna zona” u okviru kog se prikazuju neka od najboljih svetskih ostvarenja iz oblasti nezavisne kinematografije koja obrađuju mnoga uvek aktuelna pitanja iz života kao što su diktatura i sloboda, odrastanje i izdvojenost iz društva.

 

Ovogodišnji repertoar čini pet filmova koji će biti prikazivani svakog četvrtka, a program otvara film “Ćambra” u četvrtak 24. maja. Sledeći je “Čavela” 31. maja, potom, “Dan oslobođenja” 7. juna, “Crveni pas: pravi plavi” 14. juna i, na kraju, “500 godina” 21. juna.  

Sve projekcije su besplatne, održavaju se u prostorijama Kancelarije za mlade u ulici Rajka Rakočevića (stara vranjevačka opština) i počinju u 19 časova.

 

Prvi fim “Slobodne zone” u Novom Bečeju je “Ćambra” (četvrtak, 24. maj, 19 časova)

U Ćambri, maloj romskoj zajednici u Kambriji, Pio Amato očajnički želi da odraste što brže. Sa samo 14 godina, on pije, puši i jedan je od retkih ko može da ide rame uz rame sa lokalnim Italijanima, afričkim imigrantima, kao i njegovim Rumunima. Pio svuda prati svog starijeg brata Kozima, tako savladavajući neophodne veštine za preživljavanje na ulicama njihovog rodnog grada. Kada Kozimo nestane i stvari krenu da idu po zlu, Pio želi da pokaže da je spreman da zameni svog starijeg brata u procesu koji će ga naterati da se zamisli da li je zaista spreman da bude odrastao.

  • sex shop
  • komunalac
  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković