webinfo

A+ A A-

Cvetala Tisa, cvetala i ljubav

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_TisaCveta2018.JPGU petak, 8. juna, počela je tradicionalna trodnevna manifestacija “Kad Tisa cveta” koja se održava na samoj obali Tise, u Novom Bečeju.

Kao i svake godine, povod je takozvano “cvetanje” Tise, redak prirodni fenomen kada se insekt poznat kao Tiski cvet diže sa dna reke i izleće na površinu da bi nad rekom obavio svoj “ljubavni” let i, potom, ponovo položio larve u reku gde će čekati narednu godinu da se izlegu. U kontekstu ovoga, vikend manifestacija “Kad Tisa cveta” je uvek u znaku ljubavi. Tako je bilo i ove godine iako je reka pomalo prevarila organizatore te je cvetanje počelo dan ranije.

Bogat ovogodišnji program počeo je u petak u 21 i 30 rok koncertom na vodi, odnosno, na splavu koji se nalazio na samoj reci. Ipak, pre toga, u 18 časova, otvorena je etno ulica na Tiskom keju gde su posetioci mogli da pronađu mnoge suvenire i druge proizvode karakteristične za ovo podneblje kao što su orasnice, svilene bombone i liciderska srca i mnogo drugih šarolikih sitnica. U 22 časa održan je perofrmans na vodi, a svirka se nastavila do kasnih noćnih sati. Posetioce i organizatore nije pokolebalo ni nevreme koje se u noći između petka i subote spustilo na našu varoš. Program je i u subotu bio sličan, a za muzički deo večeri bio je zadužen našoj publici dobro poznat bend “Ribica kiseonik” poznat po pravljenju odlične atmosfere na nastupima. Naravno, tokom obe večeri, posetioci su mogli da puste upaljenu svećicu niz Tisu kao simbolični iskaz želje i ljubavi. Pored toga, zainteresovani su mogli da se provozaju karucama duž obale ili, pak, da uživaju u ugostiteljskim objektima ugneždenim tik uz samu reku.

Za poslednji dan manifestacije “Kad Tisa cveta”, nedelju, 10. jun, najavljeno je revijalno takmičenje u puštanju zmajeva u 16 časova čime će ovogodišnji program biti zatvoren.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković