webinfo

A+ A A-

Počela Tiska akademija akvarela

b_670_0_16777215_00_images_TAA2018NB.jpgU ponedeljak, 13. avgusta, otpočela je 23. likovna kolonija “Tiska akademija akvarela” koja već više od dve decenije okuplja široku lepezu likovnih stvaralaca i za koju se, bez ikakve sumnje, može reći da je jedan od najprepoznatljivijih kulturnih brendova Novog Bečeja. Akademija je počela otvaranjem izložbe prošlogodišnjih radova u galeriji “Selo” Doma kulture opštine Novi Bečej i trajaće do petka 17. avgusta.

 

Edit Zerebelji Tenji, stručna saradnica u Domu kulture opštine Novi Bečej, govoreći o ovogodišnjim učesnicima, rekla je: “Tu su, naravno, Aleksandar Saša Bogdanović i Dimitrije Kolarević, koji su i članovi Umetničkog saveta „Tiske akademije akvarela“ i nekako se podrazumeva da oni budu tu, zatim, Jelena Trajković, Nikola Bradić, Rajko Popivoda, Miodrag Anđelković, Ana Vidmar iz Slovenije, Branislav Stojančev Paša, naš Novobečejac, Nebojša Mitrović i Zoltan Grof iz Mađarske. Dakle, njihove radove svako ko dođe u galeriju „Selo“ može pogledati. Ove godine na koloniju su došli Aleksandar Saša Bogdanović i Dimitrije Kolarević, imamo i Novobečejce, Timeu Čajku i Branislava Stojančeva Pašu, imamo takođe i jednog studenta, to je Emil Čorba iz Torde, inače, student novosadske Akademije umetnosti koji je došao da se malo pouči od strane majstora za akvarel, tu je i Vladimir Vlajić, profesor na beogradskom fakultetu, zatim Rajko Karišić koji je po drugi put na „Tiskoj akademiji akvarela“, a imamo i dva gosta iz Hrvatske, to su Mato Pisac i Vesna Grundler”.

Ona je istakla da se čvrsto ostaje pri tome da je ovo međunarodna kolonija iako vremena i prilike u kulturi nisu najbolji. “U skladu sa mogućnostima pozivamo umetnike iz inostranstva, jer je razmena iskustva neprocenjiva. Gledajući amaterski likovni život u Vojvodini i u Novom Bečeju dosta je slikara amatera, što, čini mi se, donekle i treba da zahvalimo „Tiskoj akademiji akvarela“, jer je rad kolonije otvoren. Dakle, svako ko želi može da dođe. Slikari su uvek ljubazni, ne skrivaju svoja znanja, ko ih nešto pita, uvek dobije i odgovor, tako da mislim da zahvaljujući ovoj koloniji mnogi su i zavoleli slikarstvo i mnogi i slikaju. Zato pozivam drage sugrađane da prošetaju, da pogledaju šta se to radi na likovnoj koloniji. Oni koji znaju neka dođu i neka kradu nova znanja, ona nisu sakrivena, ali, ipak, lepše je kada se kaže da se znanje krade” zaključila je Zerebelji Tenji.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković