webinfo

A+ A A-

Obeleženo dvadeset godina Avlije Zabavlije

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_JubilejAvlijab.jpgU subotu i nedelju, 25. i 26. avgusta, u okviru velikogospojinskih svečanosti, održana je i jubilarna dvadeseta Avlija Zabavlija u dvorištu Narodne biblioteke koja je uz Dečiju ulicu koja se održavala tik ispred, u ulici Žarka Zrenjanina, kao i sportski program za mališane, “Sportić”, dala i najmlađima šarolik i kvalitetan program primeren njihovom uzrastu.

 

Ove godine, tema Avlije Zabavlije bila je “Sve boje ljubavi”, te su i sadržaji bili usmereni ka ljubavi, tome šta znači voleti sebe i druge, a, kroz ljubav je ostvarena spona i sa Dečijom ulicom gde se govorilo o ljubavi prema kućnim ljubimcima i našem okruženju. Prvog dana u Avliji bila je predviđena predstava za decu “Knjiga o džungli” koja je, nažalost, morala biti prekinuta usled snažne oluje koja je zahvatila Novi Bečej tog popodneva. Ipak, to nije umanjilo entuzijazam organizatora i učesnika. Drugog dana nije bilo takvih problema, te je čuveni dečiji hor “Bubamare” nastupio bez problema i, kao i uvek, maestralno, pa se može slobodno reći da je rođendanska žurka Avlije Zabavlije bila izuzetno uspešna.

b_280_210_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_JubilejAvlija1.jpgAgneš Đukičin, direktor Narodne biblioteke Novi Bečej, rekla je komentarišući ovogodišnju Avliju Zabavliju: “Mislim da smo na jedan dostojanstven, lep i prikladan način proslavili dvadeseti rođendan Avlije Zabavlije dvodnevnim programom. Dečija ulica, Avlija Zabavlija, sportić, svi zajedno mislim da smo usrećili mnoge mališane koji su došli u goste, naravno, i naše Novobečejce koji su nas masovno posetili i juče i danas i ja se svima zahvaljujem i verujem da su se dobro osećali. Deca ne mogu da vas prevare, deca su iskrena. Po njihovim reakcijama vidite da li oni uživaju u tome. Ako im je nešto dosadno, oni se okrenu, pa, odu. Po prepunoj Avliji, po prepunoj dečijoj ulici, mislim da ste mogli da zaključite da su deca bila, i te kako, zadovoljna i srećna.. U toku je koncert Bubamara. Mislim da je Bubamarama mesto u Avliji Zabavliji i svi uživamo”          

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković