webinfo

A+ A A-

U ponedeljak počinje Festival komedije

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_Caca2018.jpgU ponedeljak, 15. oktobra, počinje deseti jubilarni festival komedije “Jovan Knežević Caca” u organizaciji Amaterskog pozorišta Novi Bečej.

Svečano otvaranje festivala (uz napomenu organizatora da je to, u stvari, samo podsećanje da je festival otvoren) zakazano je za 20 časova, posle čega će se igrati i prva predstava. Ovogodišnji festival počeće predstavom “Mi čekamo bebu” po tekstu Stevana Koprivice, a u izvođenju Teatra91 iz Aleksinca. Pored njih, u narednim festivalskim danima smenjivaće se pozorišta iz Petrovca na Mlavi, Ljubovije, Beograda i Obrenovca. Posebna poslastica našoj publici biće i premijera predstave “Sokakom kroz dušu banatsku” prema tekstovima Zorana Petrovića i Velimira Subotića, a u režiji Saše Milenkovića koju će izvesti glumci Amaterskog pozorišta Novi Bečej u subotu, poslednjeg dana festivala.

I ove godine, stručni žiri čine dr Milan Mađarev, Aleksandar Volić i Vladeta Sudarski.

Pored pozorišnih predstava, u okviru festivala imaćemo priliku i da vidimo izložbu posvećenu pozorišnoj istoriji Novog Bečeja i Vranjeva autora Stevana Davidovića (utorak u 19 časova), kao i predstavljanje knjige “Jedro za školjku” Miloša Galetina u petak u 19 časova.

Realizaciju festivala je i ove godine pomogla Opština Novi Bečej, Mesna zajednica Novi Bečej i Dom kulture opštine Novi Bečej.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković