webinfo

A+ A A-

Publika disala sa glumcima

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_10CacaNB.JPGPočeo deseti Festival komedije “Jovan Knežević Caca”

 

U ponedeljak, 15. oktobra, počeo je deseti, jubilarni, pozorišni Festival komedije “Jovan Knežević Caca” koji se održava u Domu kulture opštine Novi Bečej.

Kako je naglasio Saša Milenković iz Amaterskog pozorišta Novi Bečej koje i organizuje ovaj festival, on nikada nije zatvoren. Prema njegovim rečima, 2014. godine, posle višegodišnje pauze, njega je otvorila velika Mira Banjac i on od tada nije zatvaran, te ni ovo nije otvaranje, već samo nastavak života ovog bitnog kulturnog događaja. Prisutne je pozdravio i direktor Doma kulture, Novica Blažin, koji je ukazao i na to da čitav tim koji stoji iza organizacije festivala radi svih 365 dana godišnje da bi festival izgledao kako izgleda i bio ovo što jeste.

Ove godine, stručni žire čine Aleksandar Volić, reditelj, doktor Milan Mađarev, teatrolog i Vladeta Sudarski, glumac.

U prvom festivalskom danu, odigrane su dve predstave Teatra91 iz Aleksinca i to predstava za decu “Semaforko” u popodnevnom programu van konkurencije i predstava “Mi čekamo bebu” u okviru takmičarskog dela na velikoj sceni. Prema oceni publike, predstava “Mi čekamo bebu” dobila je prosečnu ocenu 4.93, a za glumicu večeri je proglašena Zorica Stevanović za ulogu komšinice. Zahvaljujući se na nagradi, Stevanović je rekla: “Osećam se, prosto, neverovatno. Za jednu istu ulogu, u razmaku od dvadesetak godina dobila sam nagradu i to mi je dokaz da sam to što sam uradila, uradila na pravi način. Jednostavno, ta komšinica je svakodnevna žena, neko koga svi poznajemo, s kim živimo, neko ko je pored nas, ko u sve mora da se umuva, sve da zna, sve da posavetuje. Nije mi bilo teško jer sam ja po vokaciji glumica, ali po profesiji socijalni radnik i meni to, da kažemo, socijalno, uopšte, nije strano”.  

Predsednik žirija, beogradski reditelj, Aleksandar Volić, zadovoljan je prvim festivalskim danom. “Za desetogodišnjicu festivala,  strašno je značajno da početak, start bude sa ovakvom komedijom. Ovako igranom komedijom, autentično, sa nekom radošću, sa dobrom energijom. To su glumci koji vole komediju, koji neguju komediju. Mislim da su ponajbolji u našoj zemlji u istraživanju svih vrsta komedije od farse, preko komedije situacije i komedije karaktera do vodvilja i treba im čestitati. Mislim da je i novobečejska publika sjajna. Negde je disala sa glumcima. Pojavio se taj dvospreg gde je zanos glumaca išao u gledalište, a publika je uzvraćala svojom emocijom” rekao je Volić. On je istakao i da veliki kvalitet ovog ansambla leži u tome što svi ujednačeno glume, što se ne osete velike razlike među njima i što, u suštini, nije bilo glavnog lika već su celu predstavu nosili ravnopravno.

U utorak, 16. oktobra, od 20 časova, na programu je predstava “Daj mi svoju ženu” pozorišta “Bata Bulić” iz Petrovca na Mlavi, dok je u 19 časova otvaranje izložbe posvećene istorijatu novobečejskog pozorišta.  

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković