webinfo

A+ A A-

Ljubav u dvoje, troje i četvoro kao recept za smeh

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_caca2dan.JPGDrugi dan Festivala komedije “Jovan Knežević Caca”.

 

Festival komedije “Jovan Knežević Caca” koji se ove godine održava deseti put u punom je zamahu. Posle sjajnog nastupa aleksinačkog Gradskog pozorišta Teatar 91 sa predstavom “Mi čekamo bebu”, u utorak su na veliku scenu izašli gosti iz pozorišta “Bata Bulić” iz Petrovca na Mlavi. Oni su u utorak, 16. oktobra, odigrali predstavu “Daj mi svoju ženu” po tekstu Majkla Stjuarta, a u režiji Branislava Nedića. Ovaj atipični vodvilj govori o dva mlada bračna para koji dolaze na ideju da “začine” svoj ljubavni život formiranjem “komune” u kojoj bi međusobno razmenjivali partnere. Ipak, da organizovati “trojku” ili “četvorku” nije ni izbliza lako kako se predstavlja na filmu, njih četvoro su se uverili već u samom startu. Povređene sujete, surevnjivost, ljubomora, ali i ustaljene društevne konvencije i moralne norme dovode do apsurdne situacije da im je, bukvalno, potreban udžbenik sa uputstvima za blud. Na koncu, cela komplikovana, ali u svakom trenutku, komična radnja raspliće se time što troje od njih četvoro zaspi iscrpljeno tolikim peripetijama.

Publika je predstavu nagradila prosečnom ocenom 4.28, dok je za glumca večeri proglašen, opet glasovima publike, Jovan Ivković koji je tumačio lik Alvina, mladog i konzervativnog čoveka koji se zatekne u vrtlogu dešavanja kojima nije sasvim dorastao. Govoreći o radu predstavi i visokoj oceni koju je ona dobila kao celina, Ivković je rekao: “Od samog nastanka ove predstave, mi smo išli sa polaznom osnovom da radimo svi kao jedan što smo i na svakom festivalu gde smo do sada nastupili i dokazali. Dokaz za to su i kolege iz ove predstave koje su dobile ovov priznanje. Naravno, ko god od nas da dobije nagradu, osećaj je uvek isti, to je nagrada za sve nas”. On je dodao i da je njemu ovo treća uloga u ovom pozorišnom ansamblu, te da ima iskustva sa komičnim likovima. “Kada imate reditelja profesionalca, kada imate ekipu koja vam daje tu energiju koja je potrebna, onda je vrlo lako izgraditi lik i uraditi ono što treba” zaključio je Ivković.

Aleksandar Volić koji predsedava žirijem rekao je da je prijatno iznenađen nastupom petrovačkog pozorišta tim više jer je reč o temi koja je tabu. “U pitanju je razbijanje dosade menjanjem partnera i to nekakvim svingerajem ili grupnim seksom. S tim što je to režirano gotovo na ivici noža. Nigde ne prelazi u vulgarnost. Reditelj koristi persiflažu, glumci igraju sa ironičnim otklonom. Imaju distancu prema toj vrsti teme, prema tom načinu osvežavanja bračnog života. Publika je jako lepo primila, predstava je ponela, poverovala je u priču. Reditelj Nedić je to radio vrlo precizno i glumci su napredovali u odnosu na prošlu godinu. Vidi se da se sa njima radilo dosta na tehnici glume, na telu, na postupcima” rekao je Volić. On je istakao i da se dobar zamah koji je počeo u ponedeljak, preneo i na drugo festivalsko veče: “To je uzlazna linija. To je jako značajno za publiku i jako je značajno za dramaturgiju festivala. Da raste interesovanje, da predstave bivaju sve bolje i bolje, zanimljivije i zanimljivije. To je dobro za teatar”.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab

SERVISNE

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković