webinfo

A+ A A-

7. Međunarodna manifestacija MANIĆ-TISA 63

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_MANI-TISA_63_2018_Flajer.jpgOd 7. do 9. decembra na Tisi kod Novog Bečeja biće održana po sedmi put međunarodna manifestacija „Manić-Tisa 63“.

 

Druženje, razmena iskustava, nova prijateljstva, ribolovačke priče, tradicionalni običaji, tamburaši, trubači, srdačni domaćini… dovoljan su razlog da se i ove godine okupimo na 63. kilometru Tise, nizvodno od brane kod Novog Bečeja. Upoznajte tiskog bakalara, ribu koja je migracijom došla iz Severnog ledenog mora i nastanila naše vode. Po našim saznanjima ovakvog takmičenja nema nigde u svetu”, poručuju organizatori.

Takmičari poštuju jasno utvrđena pravila koje propisuje organizator uz saglasnost sa upravljačem vode. Uporedo sa takmičenjem u pecanju na obali će se odvijati manifestacija „Tradicionalni vojvođanski svinjokolj“ sa prikazom obrade svinjskog mesa na tradicionalan način i pripremom svinjokoljskih specijaliteta od čvaraka do paprikaša, kobasica i banatske lepinje. Nudi se i akcija „Uradi sam”, pri čemu će gosti sami spremati specijalitete po svom ukusu.

Najavljeno je i nadmetanje u nadevanju kobasica. Kotizacija po ekipi iznosi 3.000 dinara, a čini je tri do pet članova. Organizator obezbeđuje pet kilograma svežem mesa, creva za nadevanje, sto i klupe. Takmičari donose svoju mašinu za mlevenje mesa, dasku za sečenje, noževe, punilicu i začine. Ekipe treba da predaju žiriju parče od 30 centimetara pripremljene i ispečene kobasice, a ostatak zadržavaju za sebe. Obezbeđene su nagrade za prva tri osvojena mesta, ali biće i specijalnih nagrada.

Svoje učešće već su potvrdili brojni gosti od Subotice do Niša, ali i iz Nemačke, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Italije, Slovačke, Engleske i BiH. Organizatori s ponosom ističu da nastoje na originalan način da prikažu blagodeti svog kraja, a ulaz je besplatan.

Kod nas nema struje, aditiva, smoga, kiča, plastike i skandala, ali imamo sve ostalo - čist vazduh, reku, manića, vodomara, slamu, tulaj, crvenu vrbu, vatru, vodu sa bunara, adidas slaninu i zdravo dobre domaćine” poručuju organizatori. Opština Novi Bečej je u ulozi generalnog pokrovitelja, a manifestaciju su podržali i pokrajinski sekretarijati za poljoprivredu, privredu i turizam.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković