webinfo

A+ A A-

Predstava “Igraju se deca sveta” oduševila najmlađe

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_predstavica.JPGU petak, 23. novembra, mališani iz Novog Bečeja imali su priliku da uživaju u dva izvođenja predstave “Igraju se deca sveta” studija za animaciju i zabavu dece “Željko Veseljko” iz Novog Sada.

 

Prvo izvođenje bilo je namenjeno deci prdškolskog uzrasta dok je kasniji termin bio za decu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Maša Obradović iz ovog dramskog studija rekla je o predstavi: “Danas su mogli da pogledaju predstavu našeg studija pod nazivom “Igraju se deca sveta” koja, pre svega, govori o rasama ljudi širom sveta, ali i o tome koliko smo, u stvari, svi isti kada se radi o važnim stvarima. Svi volimo da se igramo i svi volimo da se družimo i nije bitno koje smo boje kože”. Ona je istakla i da su predškolci bili dobra publika, ali, nešto tiši, dok su školarci predstavu primili još bolje reagujući na pravim mestima u pravo vreme. 

Kako ističe Željko Podobnik, takođe iz studija “Željko Veseljko”, ova predstava se igra od 2009. godine. “Ono što je meni jako drago jeste što smo videli da ova deca u Novom Bečeju, i deca predškolskog uzrasta i ova školska deca, imaju kulturu gledanja pozorišne predstave. Naime, mi imamo tu neku misiju i pokušavamo gde god da gostujemo da decu barem toliko minimalno izedukujemo da obrate pažnju kada su na nekoj predstavi i da se lepo ponašaju kako bi imali veći doživljaj cele priče i to se danas, upravo, desilo i zbog toga nam je još veće srce” 

Sledeće na programu Doma kulture opštine Novi Bečej je obeležavanje 100 godina od pobede Kraljevine Srbije u Prvom svetskom radu koje će se održati u sredu, 28. novembra sa početkom od 18 časova. U okviru obeležavanja ovog jubileja predviđena je promocija knjige “Uloga sadašnje opštine Novi Bečej u procesu prisajedinjenja Banata Kraljevini Srbiji”, odmah posle toga, otvaranje istoimene izložbe, a u 19 časova i predstava “Nebeske šajkače” pozorišta Centra za kulturu Narodnog univerziteta Trstenik.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković