webinfo

A+ A A-

Monodrama „Lazar” u subotu i u Novom Bečeju

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_LazarNB2018.jpgU subotu, 22. decembra u Domu kulture Novi Bečej, odigraće se monodrama "Lazar" o Lazaru Dunđerskom.


Predstava je zakazana za 19 časova, ulaznice koštaju 300 dinara, a rezervacije, kao i sve ostale informacije se mogu dobiti putem broja telefona: 023/771-330 ili putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Lazar Dunđerski je bio jedan od najtalentovanijih poslovnih ljudi druge polovine XIX i početka XX veka u ovim našim krajevima. Sa velikim uspehom bavio se poljoprivredom, industrijom, bankarstvom, trgovinom, a posebno se isticao kao dobrotvor i zadužbinar.
Predstava “Lazar” govori o njegovom shvatanju života, njegovim odnosima sa bližnjima, pre svega sa ćerkom Lenkom Dunđerski, te njegovim prijateljem Lazom Kostićem, kao i drugim onovremenim javnim ličnostima… Lazar Dunđerski, kako ga vide autori ovog projekta, bio je vrlo složena i misaona ličnost.

U ulozi Lazara Dunđerskog je Miodrag Petrović, prvak drame SNP-a, režiju i scenografiju potpisuje Ljuboslav Majera, tekst monografije je napisao Zoran Subotički, a kostim je uradila Tijana Sićević.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab

SERVISNE

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković