webinfo

A+ A A-

Ove godine deseti jubilarni Evropski fejsbuk pesnički festival

b_670_0_16777215_00_images_evropskifejsfestival.jpgEvropski fejsbuk pesnički festival je manifestacija koju organizuje Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, a koja okuplja pesnike iz zemlje i regiona. Ova značajna i interesantna pesnička manifestacija ove godine obeleževa desetogodišnjicu postojanja. Tim povodom, pitali smo Radovana Vlahovića, osnivača i direktora Banatskog kulturnog centra, o planovima za ovogodišnji festival.

 

Deseti Fejsbuk pesnički festival će, i ove godine, se održati 9. i 10. marta u okviru Sajma knjige u master hali novosadskog sajma. Ove godine, napravićemo jednu malu rekapitulaciju. Za prethodnih deset godina je, negde, blizu, 4000 pesnika, kako virtuelno, kako u stvarnosti, prošlo kroz festival iz dvadeset zemalja što je, u stvari, za svaku pohvalu. To je svojevrsni pokret za poeziju, za kulturu i, uopšte, za literaturu” rekao je Vlahović dodavši i da će ove godine, na festivalu, biti promovisane knjige i prošlogodišnjih pobednika festivala, a učesnici će biti u mogućnosti i da, pored zahvalnice za učešće, dobiju pasoš Pesničke Republike.

Ono što će biti posebno interesantno ove godine kada je u pitanju Evropski fejsbuk pesnički festival biće i to da ćemo promeniti mesto koje smo tradicionalno imali na salonu. Bićemo sa druge strane kako bi omogućili gostima koji budu na festivalu da u okviru otvorenog štanda, pored promocije izdanja Banatskog kulturnog centra, promovišu i svoje nove knjige. Dakle, očekujemo sve pesnike iz svih zemalja, pogotovu iz naše opštine, da dođu, da učestvuju, da budu gosti i da na velikoj sceni master hale novosadskog Sajma pročitaju svoju pesmu i time pokažu da svet treba da peva, a ne da ratuje” istakao je Vlahović.     

Svi koji su zainteresovani da učestvuju u Festivalu mogu to uraditi tako što će poslati jednu neobjavljenu pesmu na maternjem jeziku i lične podatke (ime, prezime, adresa, telefon) do 25. 02. 2018. godine na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Pod neobjavljenom pesmom podrzumeva se pesma neobjavljena u katalogizovanoj publikaciji, u štampanoj ili elektronskoj formi (knjiga, časopis), ali ne podrazumeva pesmu objavljenu na Fejsbuku, ličnom blogu i slično. Kako ističu u Banatskom kulturnom centru, slanjem pesme autor se prijavljuje za učešće i istovremeno konkuriše za nagradu i objavljivanje u zborniku.

Ceo tekst konkursa za Evropski fejsbuk pesnički festival možete pročitati OVDE

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković