webinfo

A+ A A-

Strateško planiranje tržišnog nastupa

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_NevenaCurcic.JPGU okviru projekta opštine Novi Bečej iz IPA programa prekogranične saradnje sa Mađarskom, a koji se odnosi na Specijalni rezervat prirode „Slano kopovo“, u sredu 20. februara, održana je treća radionica na kojoj je bilo reči o strateškom planiranju tržišnog nastupa.

 

Nevena Ćurčić, profesorka na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu prisutnima je otkrila kako izorganizovati proizvodnju suvenira.
- Danas govorimo o tome kako postati preduzetnik, te kako se izboriti sa nekim osnovnim stvarima vezanim pre svega za finansiranje proizvodnje suvenira. Takođe, neophodno je zaštititi i sam dizajn, proizvod, pakovanje. Kao ključni element za uspeh na tržištu je i promocija na internetu, a ne smemo zaboraviti ni jedan od strateških alata - analizu, odnosno kreiranje dobrih i slabih strana sopstvene proizvodnje - zakljućila je Ćurčić.

b_210_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_RasKeramika.jpgRadionici je prisustvovao i preduzetnik Aleksandar Ranković, koji već 32 godine, zajedno sa svojom porodicom, stvara prava mala umetnička dela.
- „Keramika RAS“ se prevashodno bavi proizvodnjom suvenira od keramike, ali i drugih ukrasnih predmeta od keramike. Put je dosta dugačak i nije jednostavan, ali kada postoji ljubav prema onome što radite onda nema prepreka - istakao je Ranković tokom predstavljanja sopstvenih iskustava, dodavši da iz svega stoji puno rada, truda i promišljanja, bavljenja marketingom i, naravno, investicija.

Podsećamo da su za potrebe projekta „Rehabilitacija zajedničkog prirodnog i kulturnog nasleđa zarad budućeg razvoja regiona“ koji opština Novi Bečej sprovodi u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Mađarska - Srbija, raspisane dve Javne nabavke: za radove na izgradnji prilaznih puteva i parkinga i za organizaciju događaja.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab

SERVISNE

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković