webinfo

A+ A A-

NB Teatar poklonio predstavu damama

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_PredstavaNBmart6.JPGNB Teatar (Amatersko pozorište Novi Bečej) i ove godine je pripremio lep poklon pripadnicama lepšeg pola povodom Dana žena, Osmog marta.

 

Tako je u sredu, 6. marta, odigrana predstava “Sokakom kroz dušu banatsku” što je ujedno treće izvođenje pred našom publikom. Kako je istakao Saša Milenković, reditelj predstave i sekretar NB Teatra, predstava je, igrom slučaja, odigrana dva dana pre samog praznika, ali jeste namenjena i osmišljena kao poklon damama koje su mogle besplatno da odlgedaju izvođenje.

“Sokakom kroz dušu banatsku” je predstava koja govori o tipičnosti, ali i osobenosti života na ovom podneblju. Ona je presek života u Banatu i svega što on predstavlja. Kroz scene koje se nižu jedna za drugom gledalac prati tipične dijaloge i situacije u kojima se većina nas koji živimo na ovom podneblju, pre ili kasnije, nađe. U svojih nešto više od sat vremena, ova predstava obrađuje teme poput života, smrti, udvaranja i venčavanja, ali, i komšijskih ogovaranja i sitnih, ljudskih pakosti vodeći gledaoca od patosa i drame sve do smeha i razdraganosti.

Komentarišući predstavu posle premijere, Milenković je rekao: “Mi smo nešto slično ovoj predstavi radili 1999. godine. To je bila moja prva režija koja je bila slična ovome i to smo baš eksploatisali. To je tekst vojvođanskog miljea koji leže koji smo igrali od scena u ozbiljnim pozorištima do parkova i restorana za nečiji jubilej ili proslavu. Puno prijatelja imamo kroz ovaj festival komedije i već imamo dosta poziva. Ona je tako i rađena. Vidi se i po scenografiji. Više je glumačka nego ona klasična što smo mi dosad radili. Rađena je upravo tako da mi to možemo da spakujemo u jedan gepek i da pravimo kilometre i da je igramo dokle god bude mogla da živi

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković