webinfo

A+ A A-

Predstava “Prvi šljivarski boj” oduševila mališane

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_PSBpredstava.jpgU sredu, 10. aprila, u sali Doma kulture opštine Novi Bečej odigrana je predstava “Prvi šljivarski boj” namenjena deci predškolskog i školskog uzrasta.

Predstavu su izveli glumci dečijeg pozorišta “Zvezdica” iz Zrenjanina.

Tatjana Reljin iz ovog pozorišta rekla je da “Zvezdica” postoji od 1995. godine i da je došlo do određenih promena u ansamblu, ali da sve glumce koji se bave pozorištem za decu vuče ista ljubav i da većina nastavlja da se bavi time i posle penzionisanja. “Ovo je posao koji se radi ko ga voli, a ja verujem da svi koji rade za decu misle da mogu da rade celog života, dok god imaju snage da rade zato što vole lutku, zato što vole dramske tekstove. Kad radimo lutkarske, one su mešane jer su se i deca tokom vremena promenila, njihov se ukus promenio i dinamika igre mora biti drugačija nego što je bila pre” rekla je Reljin. Kako dodaje, za pozorište za decu je veoma bitno da predstave imaju i poruku i pouku, pouka ove predstave je da je veoma bitno deliti sa drugima. “Pouka je u tome da se ne treba svađati i da treba deliti. To je veoma važna pouka u ovo vreme kada su deca, uglavnom, upućena na svoje mobilne telefone, nema puno druženja, nema puno igre među njima. Nisu navikli da dele stvari. Ali ovo je starinski ispričana priča” kazala je ona. Ona je objasnila i da je ovo originalno engleski tekst, ali da je adaptiran za naše podneblje i da govori najmlađima o univerzalnim temama.


Od oktobarske premijere ova predstava je odigrana više od 130 puta, a više nego pozitivne reakcije dece koja su gledala u dva termina danas najbolje pokazuju i kako i zašto je ova predstava ostvarila tako mnogo igranja za tako kratko vreme.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković