webinfo

A+ A A-

Održan koncert učenika Srednje muzičke škole iz Subotice

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_KoncertsmsSU.jpgU sredu, 8. maja, u pozorišnoj sali novobečejskog Doma kulture održan je koncert učenika završnog razreda Srednje muzičke škole iz Subotice.

Na programu su bila dela Mocarta, Mendelsona, ali i J. Rodriga, K. W. Gluka i F. Davida, a nastupili su Noemi Kučera na gitari, Nikola Domanj na trombonu, Ester Čudi, sopran, Kristina Matković na klaviru, Blanka Bođo na klaviru i Silvester Bečei na violini.

Orkestar je vodio profesor Čaba Paško pod čijom dirigentskom palicom su mladi umetnici izveli poznata dela. Govoreći o nastupu, ali i pravoj maloj turneji na kojoj se orkestar nalazi, on je rekao: “Subotička škola slavi sto pedesetu godišnjicu. Ja već petu godinu radim sa simfonijskim orkestrom i imamo, obično, nastup za Dan škole što je u oktobru, imamo veliki božićni koncert nakon čega radimo sa maturantima. U decembru izaberemo najbolje učenike naše škole koji maturiraju i oni imaju čast da nastupaju sa simfonijskim orkestrom Srednje muzičke škole”. On je dodao i da simfonijski orkestar škole postoji od 1956. godine i naglasio da predstoje koncerti u Totovom Selu, Čoki, a 16. maja predstoji nastup u Gradskoj većnici u Subotici koji će biti i ocenjen od strane profesora Srednje muzičke škole. Paško je rekao i da se trude da nastupe u mestima iz kojih su izvođači te je tako priređen koncert u Novom Bečeju odakle je violinista, Silvester Bečei.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković