webinfo

A+ A A-

Dodeljene plakete u okviru “Čitalačke značke”

b_670_0_16777215_00_images_Citalackaznacka.jpgU četvrtak, 30. maja, u galeriji Narodne biblioteke Novi Bečej, održana je završna manifestacija ovogodišnje “Čitalačke značke”.

Učenicima od prvog do osmog razreda osnovne škole dodeljene su zlatne, srebrne i bronzane plakete, a tema ovogodišnje “Značke” bili su stripovi.

Monika Jovanov iz Narodne biblioteke Novi Bečej istakla je da “Čitalačka značka” ima višedecenijsku tradiciju u našoj opštini: “Ona se u našoj opštini organizuje više od trideset godina. Čitalački odbor je za glavnu temu odabrao stripove, tako da smo deci priredili izložbu stripova kolekcionara Vladimira Marinkova, a Zoran Mandić nam je bio u gostima i održao jedno malo predavanje o stripovima. Učestvovala su deca iz svih škola naše opštine, oko dve stotine čitalačkih dnevnika je pristiglo, mi smo ih pregledali i nagradili”. Ona je dodala i da je značaj ovakvog takmičenja i u tome što deca stvaraju i jačaju naviku čitanja, ali i upijaju nova saznanja.

Gost “Čitalačke značke” bio je Zoran Mandić, ljubitelj stripova, koji je govoreći o devetoj umetnosti podsetio na to da je strip bio medij putem kojeg su mnoge generacije sticale nova saznanja o istorijskim epohama, drugim narodima, ali je, uvek i pre svega, budio radoznalost i želju za saznanjem. “Drago mi je da kod mlađih generacija postoji interesovanje za čitanjem, pogotovo, za strip. Čini mi se da poslednjih godina kod nas on odlazi u drugi plan u odnosu na to kako je bilo sedamdestih i osamdesetih godina kada ste imali bezbroj strip revija. Čini mi se da je sada taj umetnički strip izraženiji” zaključio je Mandić.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković