webinfo

A+ A A-

KUD “Bećarac” i Turistička organizacija zajednički predstavili Novi Bečej u Mađarskoj

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_KUDBecarac.jpgU periodu od četvrtka, 4. jula, do utorka, 9. jula, kulturnoumetničko društvo “Bećarac” iz Novog Bečeja je u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Novi Bečej i udruženjem građana “Edufons - centar za celoživotno učenje” učestvovalo na Nacionalnom susretu folklora.

Kako objašnjava Jovan Sudarski, umetnički rukovodilac KUD “Bećarac”, pored učesnika iz Srbije, učestvovali su i gosti iz Rumunije i Grčke, kao i domaćini iz Mađarske, a nastupalo se u četiri mesta u Mađarskoj. On je naglasio i da su se Novobečejci predstavili igrama iz Banata koje je igralo njih sedmoro, četiri devojke i tri momka. Pored igre i nastupa, našlo se vremena i za druženje, a kako ističe Sudarski, sklopljena su i neka dragocena poznanstva, naročito sa grupom iz Grčke: “Zajedno smo igrali, oni su nas učili njihove igre, mi smo njih učili naše igre i to je tako dobro funkcionisalo svih šest dana”.

Direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, Saša Dujin, naglasio je da je ova mala turneja po Mađarskoj bila uspešna i sa aspekta promocije turističke ponude naše opštine. “Kulturnoumetničko društvo “Bećarac” imalo je tamo četiri koncerta gde je svojim nastupima privuklo publiku, dok je Turistička organizacije predstavila turističke potencijale prisutnima i na taj način smo zajedno nastupili”, rekao je Dujin koji je objasnio da se na ovaj način turistička ponuda promovisala u mestima Kišsekelj, Mezosilaš, Cece i Šiofok gde su mladi folkolorci nastupali zajedno sa svojim kolegama iz drugih država.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković