webinfo

A+ A A-

Sat vremena smeha uz predstavu „Boje šteka“

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Bojesteka.jpgU petak, 15. novembra, u pozorišnoj sali novobečejskog Doma kulture, odigrana je predstava „Boje šteka“ u izvođenju „Favi“ teatra.

 

Publika koja je ispunila salu gotovo do poslednjeg mesta pratila je dogodovštine tri kriminalca: Crvenog, Žutog i Plavog koji kidnapovavši kontroverznog biznismena pokušavaju da ga sačuvaju „u šteku“ dok im šef ne javi da mogu da ga puste. Kroz minimalan mizanscen i karikirane likove ljudi sa one strane zakona glumci Petar Strugar, Uroš Jovčić i Đorđe Stojković vešto slikaju satiričnu, a na momente i karikaturalnu sliku naše realnosti u kojoj želja za uspehom i sigurnošću gura ljude u „mutne“ poslove i kriminal.
Mnogo verbalnog humora prošaranog komedijom baziranom na pokretu i gegu, ali i velika doza improvizacije zbog koje je predstava nekoliko puta zaustavljana naišli su na dobar prijem kod publike. U četiri navrata glumci su nagrađivani aplauzom na otvorenoj sceni što je za glumca i najveće priznanje kvalitetu izvedbe.
Ekipa predstave, inače, našoj publici poznata je, pre svega, putem serija „Vojna akademija“, „Žigosani u reketu“, ali i filmom „Montevideo, bog te video“.
Posle više desetina izvođenja, predstava nastavlja svoj život i slede nastupi u Beogradu, 26. novembra, i Čačku 28. ovog meseca.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković