webinfo

A+ A A-

KUD „Bećarac“ koncertom završio godinu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_BecaracKUD2.jpgU subotu, 21. decembra, u pozorišnoj sali Doma kulture u Novom Bečeju, KUD „Bećarac“ održao je novogodišnji koncert na kom je, pored domaćina, nastupilo i kulturno-umetničko društvo „Vojvoda Stepa“ iz Kumodraža, kao i kulturno-umetničko društvo „Đura Jakšić“ iz Srpske Crnje.

Gosti iz Kumodraža predstavili su se igrama iz Srbije i igrama iz Šumadije, dok su gosti iz Srpske Crnje izveli igre iz Banata i igre iz Brusa. Najmlađi članovi KUD „Bećarac“ su igrali igre iz Srbije i igre iz okoline Leskovca, dok je izvođački ansambl izveo novitet – igre iz okoline Dimitrovgrada. Osim toga, domaćini su pripremili i scenski prikaz narodnog običaja, tradicionalne „banatske rakije“ koji je režirao Vladeta Sudarski, veteran Amaterskog pozorišta Novi Bečej.

Stručni rukovodilac KUD „Bećarac“, Jovan Sudarski, zahvalio je svima koji su učestvovali u programu i koji su pomogli u njegovoj realizaciji, a, naročito, udruženju seoskog folklora veterana „Teodor Pavlović“ iz Novog Miloševa i KUD „Jovan Aćimac“ iz Kumana. Podršku su pružili i Opština Novi Bečej, Turistička organizacija opštine Novi Bečej i Narodna biblioteka Novi Bečej. Kruna koncerta bila je podela paketića najmlađim članovima KUD „Bećarac“ za koju je Sudarski istakao da je prvi put organizovana ove godine i dodao: „Nažalost, Deda Mraz nije mogao da stigne tako da su to morali da urade članovi izvođačkog ansambla, ja sam im na tome zahvalan. Deca su to zaslužila, trudila su se tokom cele godine i spremala i mislim da su se prijatno iznenadili jer nisu ovo očekivali“. On je dodao da sada predstoji mala pauza u radu kulturno-umetnićkog društva „Bećarac“, ali da se već krajem januara ili početkom februara očekuje nastavak rada. „Družina je, za sada, mala, ali nadamo se da će februara biti i veća, zašto da ne. Svako ko želi da dođe, da proba, februara može, čućemo se, biće objavljeni i plakati i nadam se da ćemo početi onako kako i treba da počnemo“, zaključio je Jovan Sudarski.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković