webinfo

A+ A A-

Radoslav Milenković „čitao ljubav“ u Kumanu

b_670_0_16777215_00_images_CitanjeLubaviNB.jpgU utorak, 24. decembra, u Kumanu, naš poznati glumac, Radoslav Rale Milenković, održao je poetsko veče „Čitanje ljubavi“. 

 

 

Kroz lagani hod među velikanima svetske i domaće poezije, Milenković je i ovog puta napravio intimnu atmosferu i držao pažnju publike kao i pre dve godine u Novom Bečeju o čemu je naš potrala tada i PISAO

Govoreći o tome kako je nastalo „Čitanje ljubavi“, ali i kako je  doajen našeg glumišta rekao je: „Čitavog života čitam i pre nekoliko godina pomislio sam da bi u ovom vremenu u kom je čitanje gotovo nestalo, u kome čitanje nema ni dignitet ni smisao ni svrhu situaciju, da bi bilo dobro, ne da recitujem pa da neko gleda kako ja to glumački sada izražavam, nego da zaista pročitam pred nekim pesme koje volim. I tako sam leta 2017. napravio Čitanje ljubavi, a jedno od prvih je i bilo u Novom Bečeju, u dvorištu biblioteke, tamo sam upoznao Žiku i od tada imam druga Žiku iz Kumana. Tu sam nastupao i kao glumac u nekoliko predstava, a onda smo, pre nekoliko meseci, razgovarali i moji prijatelji Violeta i Žika su došli u Novi Sad na „Čitanje ljubavi“ i onda smo pomislili da bi možda bilo dobro da i ovde provedemo jedno veče uz stihove“.

On je istakao da je veliki broj pesnika koji se nađu u „Čitanju ljubavi“, ali i da se pesme i pesnici, nekako, sami biraju, a on čita onako kako se zaustavi u listanju knjige u kojoj se pesme nalaze. Takođe, on je naglasio i da ovaj izbor nije ni književna kritika, niti neko posebno vrednovanje pesama i pesnika, već, isključiov, njegov lični izbor baziran na njegovom senzibilitetu.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković