webinfo

A+ A A-

Na dnevnom redu opštinskog veća Dom zdravlja, direktori, Kancelarija za mlade

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_39veceNB.jpgU četvrtak, 22. juna, opštinsko veće Novog Bečeja održalo je svoju trideset i devetu sednicu u ovom sazivu.

Efikasno i bez mnogo odugovlačenja, većnici su prošli kroz svih četrnaest tačaka dnevnog reda. Pre svega, usvojena nova odluka o pravilima izbora direktora javnih preduzeća čime će se i ovaj postupak usaglasiti sa zakonom o javnim preduzećima. Pored toga, usvojen je i predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JP Urbanizam i putevi. Usvojene su i izmene plana poslovanja i finansijskog plana Doma zdravlja o čemu je izvestio dr Ivan Zec, v.d. direktora ove ustanove. Takođe, utvrđen je i predlog odluke o osnivanju Kancelarije za mlade opštine Novi Bečej. Kako je objasnila Marica Bešlin, izvestilac po ovom pitanju, kancelarija za mlade postoji već više godina u Novom Bečeju, međutim, donošenjem ove odluke ona se smešta u zakonom predviđene okvire čime će se omogućiti da ova kancelarija konkuriše za projekte i bude prepoznata od strane nadležnog ministarstva.

Uz sve ovo usvojena su i rešenja vezana za održavanje ovogodišnje Tiske akademije akvarela, a data je i saglasnost na statut Turističke organizacije opštine.

 

Po okončanju sednice, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, prokomentarisao je današnji rad Veća: “Ono što bi se moglo izdvojiti jeste sprovođenje javnog konkursa za imenovanje direktora. Promenjena je odluka o tom pitanju u skladu sa zakonom. Takođe, doneli smo odluke i o pomoći Domu zdravlja. Koliko god da smo u mogućnosti s obzirom na svu problematiku koju Dom zdravlja ima, stvaranje novih dugova za struju, gorivo, za potrepštine, zavoje... Pokušaćemo da pronađemo način da on dalje ne propada. Kako ćemo to rešiti, videćemo u narednom periodu. Još nemamo rešenje, priznajem, ali 132 miliona je izuzetno velik zalogaj za lokalnu samoupravu plus četiri miliona za neke kotlove, pa plus pet miliona za režijske troškove. Da li će to ova lokalna samouprava moći sama? Jako teško, ali trudimo se i na sednicama opštinskog veća

 

  • sex shop
  • komunalac
  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković