webinfo

A+ A A-

Veće dalo saglasnost na programe manifestacija

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_vece11.jpgVeće opštine Novi Bečej zasedalo je 46. put u sredu , 27. septembra.

 

Pred našim većnicima našlo se, ovoga puta, dvanaest tačaka dnevnog reda. Raspravljalo se, najviše, o programima manifestacija iz oblasti kulture kao što su “Dani Teodora Pavlovića”, “Dani Laze Telečkog” i festival komedije “Jovan Knežević Caca”. Pored ovoga, na veću je odlučeno i da će opština nastaviti da pruža podršku učenicima i studentima u istom obimu kao i prethodne godine.

Govoreći o ovome, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej koji je i vodio današnju sednicu, rekao je: “Izdvojio bih donošenje odluke o podršci učenicima i studentima sa teritorije opštine Novi Bečej s obzirom na to da tom odlukom regulišemo davanje iz budžeta za studentske stipendije, za putne karte za učenike. Podsetiću vas da opština subvencioniše autobuske karte u iznosu od 15 do 45 posto, a železničke i 100 posto”.

Maksimović je ovom prilikom dodao i da su sredstva koja su odobrena za podršku kulturnim manifestacijama na istom nivou kao prethodne godine. “Budžet još nije dovoljno moćan da povećavamo iznose za kulturu. Mislim da je ono što smo utvrdili prošle godine više nego dovoljno. Naročito u svetlu investicija koje ima opština, kao i zbog mera štednje, sa druge strane, koje smo uveli” rekao je Maksimović, istakavši da opština ove godine podržava i manifestaciju “Jesen u mom sokaku” koju organizuju Društvo pčelara Novi Bečej i  udruženje vinogradara i voćara “Boemi” iz Novog Bečeja, te je iz tog razloga donet zaključak na Veću kojim se ovo dešavanje oslobađa od obaveze plaćanja zakupa javne površine.

  • sex shop
  • komunalac
  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković