webinfo

A+ A A-

Počelo skidanje useva sa uzurpiranih njiva

b_670_0_16777215_00_images_Vece29.junNB.JPGU petak, 29. juna, po 66. put zasedalo je opštinsko veće u Novom Bečeju. 

 

Pored nekoliko rutinskih tačaka dnevnog reda vezanih za funkcionisanje opštine kao i predstojeće i već održane manifestacije u Novom Miloševu i Bočaru, ovom prilikom, većnici su upoznati i sa time da je opština Novi Bečej ušla u postupak skidanja useva sa parcela koje se neovlašćeno i protivzakonito obrađuju. Kako nam je rekao Milan Stojšin, pomoćnik predsednika opštine Novi Bečej za poljoprivredu, posle sednice, opština već treću godinu u nizu nastavlja praksu dizanja useva sa uzurpiranih parcela. “Skinuto je 12,12 hektara pšenice, roda 2018, predato je 40.140 kilograma pšenice po ceni od 16 dinara u ZZ “Vranjevo”. Predali smo na dva otkupna mesta, u Novom Bečeju i u Novom Miloševu. Očekuje se da će žetva koštati oko 400 hiljada dinara, troškovi komabjnera i prevoza. Kada se to odbije od ukupnog iznosa, trebalo bi da 40 posto ostane opštini, 30 posto ide državi i 30 posto pokrajini” rekao je Stojšin. On je dodao i da će novac ostvaren prodajom skinutih useva biti vraćen u poljoprivredu kroz različita ulaganja. On je dodao i da će uskoro izaći i poziv za vansudsko poravnanje za suncokret i za kukuruz gde će poljoprivrednici koji su uzurpirali njive moći da se vansudski poravnaju sa opštinom i na taj način spreče da im se usevi sa tih njiva oduzmu u postupku skidanja.

 

Bogat program seoske slave u Novom Miloševu

Na ovoj sednici veća, data je i saglasnost na plan i program obeležavanja seoske slave sveti Ilija u Novom Miloševu. Predsednik Saveta mesne zajednice Novo Miloševo, Ranko Radnović, podsetio je da se i ove godine slava obeležava 1. i 2. avgusta. “Seoska slava sveti Ilija jedna je od najstarijih slava u Vojvodini, obeležava se već više od 200 godina. Manifestacija je zamišljena kao sklop tradicionalnih i nekih modernih podmanifestacija tako da imamo kuvanje riblje čorbe, festival štrudle, razna sportska takmičenja, turnir u basketu tri na tri, turnir u malom fudbalu” rekao je Radnović koji je istakao i dobru saradnju sa udruženjima koja učestvuju u organizaciji ove manifestacije. On je rekao i da će muzički program i izvođači biti uskoro poznati.   

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković