webinfo

A+ A A-

104. Sednica Veća: Pomoć mesnoj zajednici Novo Miloševo, novo vozilo za dijalizu i atarski putevi

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Vece104.jpgU sredu, 10. jula, veće opštine Novi Bečej zasedalo je po 104. put.

Dnevni red je sadržao četrnaest tačaka, a kao jedna od najbitnijih izdvojila se ona koja se odnosila na izdvajanje sredstava iz tekuće budžetske rezerve da bi se pomoglo mesnoj zajednici Novo Miloševo koja je imala velikih problema usled obilnih padavina koje su zadesile teritoriju cele opštine u proteklom periodu. Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, naglasio je da su u pitanju namenska sredstva koja moraju biti upotrebljena za rešavanje posledica nastalih učestalim i obilnim padavinama, te da sve što ne bude utrošeno na taj način, mora biti vraćeno u opštinski budžet. “Odlučili smo da izdvojimo 500 hiljada dinara iz tekuće budžetske rezerve i da ih prebacimo mesnoj zajednici Novo Miloševo za sanaciju posledica nastalih usled poplava, s obzirom na to da smo, zaista, imali neverovatnu količinu padavina u sva četiri naseljena mesta, ali ova dva (Novi Bečej i Novo Miloševo) najviše kubure s atmosferskom kanalizacijom, odnosno sa problemima. Konkretno se radi o sanaciji ćuprija koje je uz saglasnost inspekcije opštine Novi Bečej javno preduzeće “Komunalac“ polupalo. Dakle, pozivam sve građane Novog Miloševa da se obrate njihovoj mesnoj zajednici, sredstva su kod njih, zaduženi su za sprovođenje ovog postupka, a sva sredstva koja ne budu upotrebili biće u obavezi da vrate budžetu opštine”, rekao je Maksimović.

Na današnjoj sednici, veće je donelo odluku i o prihvatanju vozila za dijalizu, čime je dodatno proširen kapacitet Doma zdravlja. Maksimović je podsetio da Dom zdravlja već ima vozilo za dijalizu, ali da je ono prešlo mnogo kilometara i da više nije podobno da adekvatno prevozi pacijente kojima je potrebna dijaliza. Ipak, ovim se priča o Domu zdravlja ne završava. “U narednih par dana trebalo bi da stigne i projekat kompletne rekonstrukcije Doma zdravlja. Ostaje da se zajedno sa Republikom reši dug Doma zdravlja i onda smo ga zaista “stavili na noge“, upodobili ga i napravili onakav kakv zaslužuje da bude u 21. veku”, objašnjava prvi čovek opštine Novi Bečej.

Treća bitna stvar o kojoj je Veće danas odlučivalo je i izmena finansijskog plana javnog preduzeća “Komunalac” kako bi mu se omogućila nabavka adekvatnog vozila kojim će ovo javno preduzeće, u budućnosti, održavati atarske puteve. “U razgovoru sa direktorom “Komunalca“ dogovoreno je da od ove godine ovo javno preduzeće krene u održavanje atarskih puteva. S obzirom na to da oni nemaju adekvatnu mehanizaciju, bužet opštine će isfinansirati preko javnog preduzeća “Komunalac“, odnosno njihovim kreditnim zaduživanjem, traktor od 110 konjskih snaga i više, koji je u stanju to da radi, uz adekvatne mašine. Na taj način ćemo izbeći ono što je uvek bio problem, da li to rade neki privatnici ili ne, kako to opština finansira. Dakle, posao će biti poveren našem javnom preduzeću, finansiraće budžet opštine od sredstava zakupa državne zemlje. Taj traktor će krenuti da radi već ove godine, čim bude pribavljen, ali će sledeće godine od aprila do oktobra biti non-stop u ataru”, rekao je Maksimović podsetivši i da opština Novi Bečej ima 55.000 hektara obradive površine i veoma razgranatu mrežu atarskih puteva zbog čega njihovo pravilno održavanje postaje veoma bitno.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković