webinfo

A+ A A-

Nasipaju se najkritičnije ulice; konačno rešenje do 2022. godine?

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_PeceniLom2018.jpgNovi Bečej već decenijama ima problem sa neasfaltiranim ulicama. Situacija se popravila u poslednjih nekoliko godina, međutim, u nekim ulicama ovaj problem i dalje postoji.

Sekretar saveta mesne zajednice Novi Bečej, Miroslav Macura, rekao nam je da je mesna zajednica već pristupila radovima nasipanja pečenog loma ne bi li se građanima Novog Bečeja, bar privremeno, olakšalo kretanje. “Nasipali smo popularni Koridor, jedan od nepresušnih izvora nasipanja tokom cele godine koji je jako frekventan. On povezuje Novo Selo sa Bašaidskim putem, proteže se u nastavku ulice Dušana Miljevića. To je početak, kasnije ćemo nasipati i ostale ulice. Imamo prioritete. Janka Veselinovića, jedan deo ulice, na primer, na zahtev jednog sugrađanina koji, na žalost, ima bolesnog sina koji ide na dijalizu i gde sanitet ne može da priđe” objašnjava Macura. Kako on dalje kaže, u Novom Bečeju trenutno ima sedam ulica koje su u ovakvom ili sličnom stanju. Ipak, radi se i na rešavanju ovog pitanja: “Po nekim mojim saznanjima, nadam se da ćemo u saradnji sa našom opštinom do 2022. da ispoštujemo taj neki naš plan da se sve ulice asfaltiraju. To je jako skupo. Imali smo priliku, možda, i ove godine da konkurišemo za ta sredstva. Međutim, mi smo se opredelili za fabriku vode što je, takođe, jedan od gorućih problema kod nas u Novom Bečeju. Tako da smo se, za sad, opredelili za ovo”. On naglašava i da će se, do konačnog rešenja problema, nasipati pečeni lom kako bi se ove ulice održale koliko toliko prohodnima kako za pešake, tako i za vozila.   

 

Fotografija: Mesna zajednica Novi Bečej

OSTALE VESTI IZ NOVOBEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković